ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu premierul Ion Chicu, își va da demisia miercuri, în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut de premier în cadrul unui briefing de presă organizat de șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial, transmit agora.md și Unimedia, conform Agerpres.
 
"Ședința de Guvern de ieri a fost destinată adoptării legilor importante ale țării și mecanismelor de implementare. Ne-am îngrijit ca să nu fie probleme în continuare. Mașina statului va funcționa, vor fi achitate salarii, pensii. Este absolut necesar să mergem în continuare pe obiectivul major - dizolvarea Parlamentului. După cum știți, există două căi, una dintre care este demisia Guvernului, ceea ce și voi face pe parcursul zilei de astăzi", a declarat premierul Ion Chicu. Totodată, Chicu a menționat că planifică o întrevedere cu președinta aleasă, Maia Sandu.

Pe 16 decembrie, fracțiunile parlamentare PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate), Platforma DA (Dreptate și Adevăr) și PDM (Partidul Democrat) au depus o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului. Aceasta urma să fie examinată pe 23 decembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Parlamentului.

PSRM a anunțat că nu va susține moțiunea, iar deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a spus că demiterea premierului ar fi iresponsabilă.

Guvernul condus de Ion Chicu și-a început activitatea pe 14 noiembrie 2019, imediat după ce Executivul Maiei Sandu a fost demis de PSRM și PDM.