ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul indian se opune recunoașterii căsătoriilor între persoane de același sex, potrivit unui dosar depus la Curtea Supremă, îndemnând instanța să respingă contestațiile depuse de cuplurile LGBT împotriva cadrului juridic actual, scrie Reuters. 

Ministerul Justiției consideră că, deși pot exista diverse forme de relații în societate, recunoașterea legală a căsătoriei este pentru relațiile heterosexuale, iar statul are un interes legitim în menținerea acestui lucru, potrivit documentului consultat de Reuters, care nu a fost făcut public.

„A trăi împreună ca parteneri și a avea relații sexuale cu persoane de același sex... nu este în consens cu conceptul indian de unitate familială format dintr-un soț, o soție și copii", a argumentat ministerul. Instanței nu i se poate cere „să schimbe întreaga politică legislativă a țării, adânc înrădăcinată în normele religioase și sociale", a spus acesta.

În ultimele luni au fost depuse cel puțin 15 cereri, unele de către cupluri gay, prin care se solicită instanței să recunoască căsătoriile între persoane de același sex, pregătind terenul pentru această confruntare juridică cu guvernul premierului Narendra Modi.

„Este trist că conceptul lor de „indian" este atât de neinclusiv și static încât nu dorește să evolueze în funcție de noțiuni mai largi de drepturi ale omului", a scris Onir, cineast și activist pentru „egalitat și echitate” , pe Twitter.