ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Viorica Dăncilă a aprobat înființarea Comitetului interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură, printr-o decizie publicată vineri în Monitorul Oficial, informează Agerpres, citat de Libertatea.

Obiectivul principal al comitetului interministerial este elaborarea și supunerea spre aprobarea Guvernului a „Strategiei Naționale pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură”. 

Din componența comitetului interministerial, coordonat de ministrul Afacerilor Externe, vor face parte reprezentați, la nivel de ministru sau secretar de stat, ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Secretariatului General al Guvernului, Cancelariei prim-ministrului, precum și un reprezentant al Institutului „Elie Wiesel” pentru Studierea Holocaustului din România.