ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația The National File a informat sâmbătă că un grup de doctori, avocați, activiști și cetățeni îngrijorați ai statului Israel a contractat serviciile firmei A. Suchovolsky & Co. Law din Tel Aviv pentru a depune o plângere la Curtea Penală Internațională (CPI), susținând că legile vaccinării obligatorii reprezintă o încălcare a Codului de la Nürnberg. 

Israel este una dintre primele țări ale lumii care a impus vaccinurile Covid și care a introdus un sistem de pașapoarte Covid ce le permite cetățenilor să participe la viața socială și comercială numai după ce s-au vaccinat și li s-a aprobat să se alăture sistemului.  

Acum, un grup de evrei israelieni dau în judecată administrația Netanyahu la Curtea Penală Internațională, argumentând că statul Israel încalcă prevederile Codului de la Nürnberg prin faptul că își supune cetățenii unui experiment medical cu vaccinuri controversate.

Site-ul Church Militant scrie pe aceeași temă următoarele: 

Asociația Anshe Ha-Emet (Oamenii Adevărului) — formată din doctori, avocați, activiști și cetățeni îngrijorați din Israel — a făcut plângere la procurorul CPI de la Haga, acuzând guvernul de derularea unui „experiment medical” fără a obține în prealabil un „consimțământ informat”.

„Când șefii Ministerului Sănătății, împreună cu primul ministru, au prezentat vaccinul în Israel și au început vaccinarea cetățenilor, persoanele vaccinate nu au fost informate că, practic, iau parte la un experiment medical și, conform Codului de la Nürnberg, ar trebui să li se ceară acordul”, se declară în procesul intentat de Anshe Ha-Emet.  

Firma A. Suchovolsky & Co. Law din Tel Aviv susține că acordul dintre primul ministru Benjamin Netanyahu și Pfizer, dar și propriile afirmații ale lui Netanyahu despre acesta, indică explicit faptul că această campanie-fulger de vaccinare este „într-adevăr, un experiment medical și că asta a și fost esența acordului.” Reclamanții consideră că referirea la Codul de la Nürnberg este foarte relevantă, mai ales după afirmația președintelui Pfizer, Albert Bourla, care a numit Israelului „laboratorul lumii”, din cauza grabei cu care a acceptat vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania condusă de el. 

Plângerea a fost admisă de Curtea Penală Internațională și urmează să fie analizată. 

Aceasta survine la scurt timp după ce un grup israelian a criticat public sistemul de pașapoarte verzi introdus recent în Israel, calificându-l drept „demonic” și „un al doilea Holocaust”.