ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtarea măștii în spațiile închise va deveni obligatorie în Ungaria începând de sâmbătă, a afirmat la o conferință de presă periodică șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas. Masca va fi obligatorie în toate magazinele unde sunt prezente în mod curent mai mult de 5 persoane, iar în școli decizia fiind lăsată la latitudinea direcțiunii, informează Știri pe Surse, citând MTI.

Șeful cabinetului premierului Viktor Orban a mai spus că în Ungaria vaccinarea Covid cu a treia doză este obligatorie pentru personalul medical și se intenționează introducerea acestei măsuri și în rândul funcționarilor din administrația de stat.

Doar posesorii de certificate Covid vor avea voie să meargă la evenimente publice cu peste 500 de participanți.

Cu puțin timp înainte de anunțul șefului de cabinet al primului-ministru, și Primăria Budapestei a publicat un comunicat prin care anunța că masca urmează să devină obligatorie în spațiile închise din capitala Ungariei.

Administrația Budapestei „nu va aștepta ca guvernul” să introducă o astfel de măsură, se arată în comunicat, și va lua pe plan local o decizie în acest sens la următoarea reuniune a adunării municipale. Primăria condusă de Gergely Karacsony, un adversar al lui Viktor Orban, a acuzat în comunicat că „inacțiunea guvernului este mai mult decât iresponsabilă” pe fondul creșterii numărului de infectări și decese zilnice.

Primăria Budapestei va condiționa de testare sau vaccinare și accesul în centrele spa municipale, care vor rămâne deschise doar pentru posesorii de certificat Covid.

Autoritățile ungare au raportat joi dimineața 10.767 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 131 decese asociate în ultimele 24 de ore. În Ungaria, din cei aproximativ 10 milioane de locuitori, 5.784.958 s-au vaccinat cu schema „completă” (primele două doze, n.r.) și 1.714.000 s-au vaccinat și cu doze „booster” (rapel cu doza a 3-a, n.r.).