ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România și SUA au inițiat un proces de consultări lunare, dedicat trecerii în revistă a temelor de interes bilateral, informează MAE.

De asemenea, în cadrul unei întrevederi avută luni cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a reiterat angajamentul ferm pentru extinderea, în continuare, a colaborării dintre România și SUA, inclusiv prin concretizarea potențialului generat de semnarea recentă a Memorandumului de Înțelegere privind cooperarea în domeniul nuclear civil, precizează MAE într-un comunicat.

Agenda discuțiilor a conținut și teme relevante pentru securitatea regională, inclusiv în ceea ce privește securitatea aprovizionării cu energie, precum și dinamizarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, în urma recentelor vizite la nivel înalt la Washington DC și New York, se arată în comunicatul MAE.