ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, răspunzând unei întrebări referitoare la relaxarea restricțiilor, că ar putea fi permise manifestațiile, cu număr limitat de persoane și cu respectarea măsurilor sanitare.

Ludovic Orban a anunțat, vineri la Drobeta Turnu-Severin, că Guvernul va prelungi starea de alertă și va lua și noi măsuri privind relaxarea, cum ar fi permiterea manifestațiilor în anumite condițiii, cum ar fi purtarea măștii și un număr limitat de persoane la aceste evenimente
 
.„Vă spun că m-am gândit să permitem manifestațiile, în anumite condiții. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane, că am văzut niște comentarii care sunt răutăcioase și nu au nicio legătură cu guvernul nostru. Guvernul nostru întotdeauna a fost deschis dialogului și niciodată nu s-a temut de adunări publice", a declarat Orban.

Prim-ministrul a anunțat, în urmă cu o zi, că Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.
 
Orban a mai spus că a fost limitată răspândirea virusului și de două săptămâni există o tendință de ușoară descreștere a numărului de cazuri.

„Am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratament nu este depășită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea și fac față la situația în care ne găsim. Deci, nu există aceste ipoteze", a mai afirmat premierul.