ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricționarea circulației pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2.
 
 Prim-ministrul a fost întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură în condițiile în care tot mai multe localități au trecut de pragul de trei cazuri COVID-19 la 1000 de locuitori.

"Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege și prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depășirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localități importante, printre care și București, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare", a răspuns Orban, potrivit Agerpres.
 
Întrebat dacă în campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creșterii accentuate a numărului de infectări, el a spus că vor fi "aceleași măsuri ca în campania pentru locale".