ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul pregătește în secret noi restricții pentru nevaccinați. Ministrul Sănătății de la partidul extremist antiromânesc USR-PLUS s-a dat de gol. Astfel, vom intra în mall dar și în restaurant cu certificat COVID. Cu alte cuvinte, dacă suntem vaccinați, testați sau trecuți prin boală, transmite A3, care redă următorul dialog de la un post de televiziune nenumit, cel mai probabil Digi 24:

Reporter: Vom merge la mall cu certificat de vaccinare?

Ioana Mihăilă: Da, este o variantă de lucru, așa cum o altă variantă este ca în restaurante sau în baruri unde riscul de transmitere, nepurtând mască, este mare, accesul să se facă pe baza certificatului. Aceste discuții vor fi concretizate dacă incidența crește.

Pe de altă parte, premierul nu neagă faptul că în curând vom intra exclusiv pe baza unui certificat COVID în spațiile închise, de exemplu, în mall-uri, restaurante, teatre, cinematografe. Ceea ce, evident, înseamnă că cei care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală sau testați vor avea accesul interzis în aceste locuri pe care cu toții le frecventăm zilnic. 

Florin Cîțu: Haideți să ne gândim că am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin și totuși mersul la mall a fost deschis, deși au fost închise foarte multe dintre magazine. Eu vreau să iau experiența de anul trecut și să o combinăm cu ceea ce avem astăzi. Avem vaccin, avem o soluție, și vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar, acel certificat, nu este o restricție pentru persoanele care s-au vaccinat, persoanele care au trecut prin boală sau persoanele testate. 

Reporter: Ar putea fi introdus aceste certificat și la diverse instituții? 

Florin Cîțu: Nu știu în acest moment. Soluția este pe masă și vedem care va fi decizia în coaliție.

Și Mihăilă și Cîțu par să aibă orbul găinilor, în condițiile în care 75% din populație refuză vaccinarea.

Nota redacției AN: Antena 3 titrează forțat la difuzarea acestor imagini că „Nevaccinații nu vor avea voie să circule după o anumită oră” (foto-captură), fără a oferi însă și sursa pentru această afirmație.