ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României s-a întrunit luni după-amiază în ședință pentru a aproba o nouă prelungire a stării de alertă, începând cu 13 mai 2021. Se vor împlini atunci 12 luni de când starea de alertă a fost instituită pe teritoriul României.

„Da, prelungim starea de alertă. Da, sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. (...) Avem niște restricții pe care le-am introdus în urmă cu două luni de zile, ele vor fi scoase, că nu au sens”, a declarat premierul Florin Cîțu, citat de Economica.net

Întrebat despre posibilitatea eliminării absurdității purtării măștii în aer liber, Cîțu a răspuns că este de părere că doar vaccinații ar trebui să primească acest privilegiu, însă nici asta nu este un lucru cert, ci numai după ce va fi discutat și aprobat de „specialiști”.
 
Premierul de paie speră ca până la 1 iunie să atingă numărul de 5 milioane de români injectați cu serurile experimentale Covid. El condiționează diminuarea restricțiilor de accelerarea campaniei de vaccinare. Din punctul lui de vedere, „persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc pentru societate ar trebui să se bucure de o viață normală”.
 
Pe cale de consecință logică, în viziunea Guvernului României, nevaccinații reprezintă „un risc pentru societate” și NU ar trebui „să se bucure de o viață normală”. Reamintim cititorilor noștri că, în toamna anului 2020, parlamentul care a generat acest guvern condus de Klaus Iohannis prin Florin Cîțu a fost votat 100% de persoane NEVACCINATE, cărora li s-a spus că a se bucura de drepturile lor constituționale - printre care și cel de a vota - NU PREZINTĂ RISCURI. 
 
Totodată, Raed Arafat, șeful DSU a precizat că s-a eliminat restricția legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni. În acest caz, a mai spus el, trebuie respectate măsurile de protecție sanitară anti-COVID-19.

Guvernul a decis însă menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Se menține inderdicția organizării de nunți și botezuri în spații închise sau deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi.