ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși este o idee despre care se discută de mai bine de 10 ani, fără să fi fost pusă vreodată în practică, proiectul prin care copiii vor primi miere la școală reapare pe agenda Guvernului. Potrivit declarației secretarului de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, începând cu 1 ianuarie 2020, elevii vor primi lunar câte un borcan cu miere.

Oficialii din Ministerul Agriculturii motivează acest demers prin faptul că se dorește susținerea sectorului apicol autohton.

Ideea este mai veche, fiind lansată pentru prima dată în anul 2006, când a existat și o inițiativă legislativă în acest sens.
 
A fost reluată în 2017, dar și un an mai târziu, în 2018, când măsura a și fost reglementată prin lege.
 
Până acum, însă, copiii au rămas doar ademeniți de borcanul cu miere, pentru că produsul nu a ajuns pe băncile elevilor. Banii necesari pentru acest program nu au fost alocați de la bugetul statului. În decembrie 2018, a fost dată o OUG prin care a fost suspendată aplicarea legii.