Deși este o idee despre care se discută de mai bine de 10 ani, fără să fi fost pusă vreodată în practică, proiectul prin care copiii vor primi miere la școală reapare pe agenda Guvernului. Potrivit declarației secretarului de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, începând cu 1 ianuarie 2020, elevii vor primi lunar câte un borcan cu miere.

Oficialii din Ministerul Agriculturii motivează acest demers prin faptul că se dorește susținerea sectorului apicol autohton.

Ideea este mai veche, fiind lansată pentru prima dată în anul 2006, când a existat și o inițiativă legislativă în acest sens.
 
A fost reluată în 2017, dar și un an mai târziu, în 2018, când măsura a și fost reglementată prin lege.
 
Până acum, însă, copiii au rămas doar ademeniți de borcanul cu miere, pentru că produsul nu a ajuns pe băncile elevilor. Banii necesari pentru acest program nu au fost alocați de la bugetul statului. În decembrie 2018, a fost dată o OUG prin care a fost suspendată aplicarea legii.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews