Guvernul va construi în parteneriat public-privat trei autostrăzi în următorii ani, potrivit vicepremierul Viorel Ștefan. Cea mai lungă dintre acestea va avea peste 500 de kilometri și va străbate zona montană a județului Caraș-Severin, iar o alta va fi construită în estul țării și va include și un pod peste Prut. 

„Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, în lungime de 109 kilometri, va avea și un pod peste Prut, iar autostrada Ploiești-Brașov-Râșnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai râvnită de către partenerii privați, având în vedere traficul intens și potențialul turistic din această zonă. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii și transportatorii din sudul țării”, 
a declarat Viorel Ștefan, prin intermediul unui briefing de presă.

Vicepremierul susține că lucrările la Autostrada Sudului vor începe în 2019 și se vor încheia peste 5 ani. Autostrada de 550 km ar urma să asigure „conexiunea între centrele socio-economice din sudul și sud-vestul țării (Alexandria, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Lugoj), legătura cu Serbia și Bulgaria, la podul de la Calafat, conectarea zonei de sud cu Coridorul IV pan-european, la Lugoj", potrivit Proiectului de investiții strategice prin parteneriat public-privat, care se regăsește într-un proiect de hotărâre de Guvern din această lună.

Dincolo de planuri și declarații, următorii kilometri inaugurați de autostradă vor fi cel mai probabil cei ai lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva. Tronsonul de peste 22 de kilometri face legătura între nodul de la Ilia și cel de la Șoimuș și este finalizat în proporție de 85%. Constructorii promit că acesta va fi gata până în toamnă. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews