ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va construi în parteneriat public-privat trei autostrăzi în următorii ani, potrivit vicepremierul Viorel Ștefan. Cea mai lungă dintre acestea va avea peste 500 de kilometri și va străbate zona montană a județului Caraș-Severin, iar o alta va fi construită în estul țării și va include și un pod peste Prut. 

„Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, în lungime de 109 kilometri, va avea și un pod peste Prut, iar autostrada Ploiești-Brașov-Râșnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai râvnită de către partenerii privați, având în vedere traficul intens și potențialul turistic din această zonă. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii și transportatorii din sudul țării”, 
a declarat Viorel Ștefan, prin intermediul unui briefing de presă.

Vicepremierul susține că lucrările la Autostrada Sudului vor începe în 2019 și se vor încheia peste 5 ani. Autostrada de 550 km ar urma să asigure „conexiunea între centrele socio-economice din sudul și sud-vestul țării (Alexandria, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Lugoj), legătura cu Serbia și Bulgaria, la podul de la Calafat, conectarea zonei de sud cu Coridorul IV pan-european, la Lugoj", potrivit Proiectului de investiții strategice prin parteneriat public-privat, care se regăsește într-un proiect de hotărâre de Guvern din această lună.

Dincolo de planuri și declarații, următorii kilometri inaugurați de autostradă vor fi cel mai probabil cei ai lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva. Tronsonul de peste 22 de kilometri face legătura între nodul de la Ilia și cel de la Șoimuș și este finalizat în proporție de 85%. Constructorii promit că acesta va fi gata până în toamnă.