ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul socialist al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat luni seară că vaccinarea cu seruri experimentale Covid va deveni obligatorie pentru anumite categorii de oameni.

Primii vizați de această obligativitate sunt lucrătorii din căminele de bătrâni, iar angajații ce refuză să fie inoculați cu serurile experimentale Covid vor fi suspendați începând din 16 august 2021. De la 1 septembrie, măsura se va extinde la toți angajații din domeniul sănătății. Ulterior, vor fi vaccinați toți membrii Forțelor Armate, informează Antena3.

Nu doar obligativitatea vaccinării este implementată de guvernul socialist de la Atena, ci și segregarea socială pe criteriul vaccinării: nu vor mai fi admiși în baruri, cinematografe, teatre și alte spații închise decât vaccinații.

Toate aceste măsuri excesive sunt luate în numele sănătății și al binelui obștesc. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Aristotelia Peloni, a încercat să motiveze derapajele totalitare prin nevoia de reducere a ritmului de creștere a numărului de cazuri, înregistrată în mai multe regiuni ale țării, inclusiv în Creta, Attica sau Marea Egee de Nord. Este neclar de ce s-ar înregistra în toiul verii așa-zise recorduri pandemice, având în vedere că gripa Covid nu este la fel de activă pe caniculă ca în sezonul rece.