ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul va aloca fonduri pentru a asigura fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la cinci ore de terapie complementară actului medical oferită de specialiști în psihoterapie și psihopedagogie specială, informează Agerpres.

„Marcăm prin acest eveniment special Ziua internațională de conștientizare a autismului în semn de solidaritate și de susținere pentru copii, tineri și adulți cu tulburări de spectru autist și pentru familiile acestora. Cei care se confruntă cu aceste tulburări, dar și cei dragi care îi au în grijă au nevoie de înțelegere, afecțiune și de sprijin constant”, a declarat Viorica Dăncilă, marți, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Protocolului de colaborare între Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Educației și Ministerul Finanțelor Publice privind implementarea măsurilor necesare creșterii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburare de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale și de educație.

„Vom aloca fonduri pentru a asigura fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru accesul săptămânal la cinci ore de terapie complementară actului medical oferită de specialiști în psihoterapie și psihopedagogie specială”, a declarat Dăncilă.