ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


La propunerea Ministerului Sănătății, Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe a avizat luna trecută demararea lucrărilor de construcție a Institutului Regional de Oncologie Timișoara

Conform unui comunicat remis de Guvern, Institutul Regional de Oncologie Timișoara va fi amplasat pe o suprafață de 5,5 hectare și va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotărârii prin care Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investitții. 

Durata de realizare a  Institutului este estimată la 36 de luni, iar valoarea construcției și a dotării unității va fi de 511,628 milioane de lei. Finanțarea realizării și dotării Institutului Regional de Oncologie Timișoara se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Sănătății, și, în completare, din alte surse legal constituite, conform programului de investiții publice aprobate potrivit legii.

Studiul de fezabilitate are ca obiect realizarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara prin transformarea și extinderea unei clădiri începută în 1994 cu destinația de spital clinic municipal și nefinalizată. Clădirea în care va funcționa Institutul va îndeplini următoarele criterii:

 Amplasare într-o zonă ce poate permite dezvoltarea ulterioară (extinderea). Astfel, suprafața de teren de 5,5 hectare dedicată investiției permite dezvoltarea într-o etapă ulterioară atât pe orizontală, cât și pe verticală;

 Asigurarea accesului la unitățile clinice din oraș pentru consulturi interdisciplinare;

 Asigurarea spațiilor medicale și de tratament, conform normativelor europene.

 Realizarea acestui Institut va rezolva problema majoră a lipsei de spații pentru spitalizare și îngrijiri paleative, insuficiente în prezent ca număr și dotare, având în vedere incidența cancerului în zona de Vest a României. Din analiza situației existente în România, cu precădere în zona de Vest, a rezultat necesitatea dezvoltării capacităţii spitaliceşti pentru tratarea bolii canceroase, avându-se în vedere extinderea acesteia în ultimele decade. Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate (19,4%), după bolile cardiovasculare. Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, cu peste 15.000 de pacienți luați în evidență, numărul cazurilor nou apărute fiind în creștere (3.453 de cazuri nou apărute în 2014, comparativ cu 2.190 în 2008).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews