ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 25.05/12:16 Mitingul anunțat de alianța USR/PLUS pentru vineri ora 16:00, în Piața Izvor din București, s-a anulat după ce Capitala a fost lovită de o ploaie torențială.
 
Incidentul survine la trei săptămâni după ce un lider al formațiunii, Andrei Caramitru, insinua că doar județele și zonele care votează PSD sunt lovite de calamități naturale.
 
„Am și eu o întrebare pentru BOR: De ce tornadele astea lovesc doar județele care au votat masiv cu PSD???”, scrisese fostul consilier al lui Dan Barna pe facebook.
 
Știrea inițială

USR anunță că liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, va fi prezent la mitingul Alianței 2020 USR PLUS din data de 24 mai, în București.

Alianța 2020 USR PLUS va organiza cel de-al treilea miting electoral în Parcul Izvor din Capitală.

Prezența lui Guy Verhofstadt la mitingul Alianței vine în contextul în care situația politică a ALDE european este tot mai tensionată, iar Dacian Cioloș a anunțat formarea unei noi alianțe în Parlamentul European, din care să facă parte și USR, alături de En March, Ciudadanos, NEOS și reprezentanți din ALDE Europe.

Într-un mesaj adresat lui  Guy Verhofstadt europarlamentarul Norica Nicolai i-a transmis politicianului că pe lista celor pe care el îi susține „geme de odrasle sau discipoli ai poliției politice comuniste”. „Vei veni la București pentru a-i sprijini pe copiii securiștilor noștri să devină securiștii copiilor noștri”, este mesajul Noricăi Nicolai pentru liderul ALDE din Parlamentul European. 

"Dragă Guy, înțeleg că te pregătești să fii prezent la o manifestare electorală a unei alianțe politice de tip neo-populist, a cărei listă de candidați la alegerile europene este condusă de o persoană care a purtat în tinerețe uniforma odioasă a Securității lui Ceaușescu. Cel care conduce astăzi lista a avut drept misiune să o supravegheze pe Doina Cornea, cel mai proeminent dizident anti-comunist al anilor 1980. În toate culturile politice există convingerea că cineva care a îmbrăcat uniforma unui serviciu de securitate o va purta toată viața, pe față sau în ascuns. Vei veni la București pentru a-i sprijini pe copiii securiștilor noștri să devină securiștii copiilor noștri", a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.