ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Continuă haosul din vămi. Este a noua zi când românii stau la cozi interminabile pentru a intra sau a ieși din țară. Sâmbătă, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țări au efectuat formalitățile de control aproximativ 37.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 18.900 mijloace de transport, anunță Poliția de Frontieră.

Conform sursei citate, pe sensul de intrare au fost aproximativ 19.500 persoane cu 9.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieșire 17.500 persoane cu 9.000 mijloace de transport.
 
„Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată, prin cele 11 puncte de frontieră, de aproximativ 25.400 de persoane și 12.400 de mijloace de transport (7.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 13.500 de persoane cu 6.700 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.687 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I - 3.491 (din care 1.475 pe jos), PTF Borș – 1.296, PTF Petea - 363, PTF Nădlac II – 413, PTF Vărșand – 34 etc.”, precizează Poliția de Frontieră.

Sursa menționează precizează că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuință sau carantină instituționalizată.

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internațional se regăsesc pe aplicația Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

„În ceea ce privește activitățile specifice, în zonele de competență - punctele de trecere și "frontiera verde” - polițiștii de frontieră au constatat: 63 fapte ilegale (14 infracțiuni și 49 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 2.500 lei; valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 23.800 lei”, arată Poliția de Frontieră.