ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice, vor participa la exerciţiul inter-instituţional, de nivel strategic, HISTRIA 15, care a debutat marți.
 
Participanții sunt agrenați într-un fel de repetiție generală pentru război care are loc în mai multe poligoane și raioane de pe teritoriul național. Iar trenul care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost tranformat în centru de comandă al armatei.

HISTRIA 2015, aşa cum a fost denumit exerciţiul, se întinde pe parcursul a două săptămâni, iar scenariile propuse vizează o ameninţare reală asupra ţării noastre şi o mobilizare rapidă a forţelor de securitate. Trenul care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost tranformat în centru de comandă al armatei, transmite digi24.ro
 
Exerciţiile desfăşurate în două zone de luptă din Arad şi Tulcea au fost urmărite din trenul militar. Totul face parte din cel mai mare exercițiu național desfășurat după 1990 pe teritoriul României.

În prezent, trenul se află în Călăraşi. În exerciţiul HISTRIA 2015 sunt folosite patru vagoane, dar, de-a lungul timpului, opt vagoane au fost adaptate militar pentru a asigura suportul logistic pentru militarii români.