ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizarea spitalelor în Covid și non-covid i-a lăsat fără tratament pe bolnavii care suferă de alte afecțiuni, iar asociațiile de pacienți atrag atenția că lipsa accesului la servicii medicale și amânarea intervențiilor esențiale pentru bolnavii cronici vor duce, în continuare, la creșterea mortalității, semnlează ziarul Gândul. Cele mai multe decese înregistrate în februarie 2021 au avut drept cauză boli ale aparatului circulator și respirator, pe locul trei fiind tumorile, arată datele transmise de Institutului Național de Statistică (INS). 

Radu Gănescu, Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, atrage atenția într-un interviu pentru Gândul că că există zeci de mii de pacienți care sunt la nivel de național pe lista de așteptare pentru a fi tratați în ortopedie. Totodată, acesta atrage atenția că peste 5.000 de persoane cu boli cardiovasculare mor lunar din lipsa la tratament, în România.

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, spune la rândul său, că există zeci de mii de pacienți care sunt la nivel de național pe lista de așteptare pentru a fi tratați în ortopedie. Totodată, acesta atrage atenția că peste 5.000 de persoane cu boli cardiovasculare mor lunar din lipsa la tratament. 

Comparativ cu 2019, în fiecare lună, sunt înregistrate cu 5.000 de decese. Decese care puteau fi evitate dacă pacientul avea acces la servicii medicale. Marea majoritate a asociațiilor de pacienți spun aceleași lucru: mai avem și celelalte boli, mai avem și celelalte cazuri. S-a ajuns la aproape 30.000 de morți pe lună în plus. Sunt zeci de mii de pacienți care nu au beneficiat de serviciile medicale. Mulți dintre pacienți mor, iar mulți rămân cu sechele invalidante, din păcate. Acesta este efectul social în timp pe care nimeni nu-l ia în considerare. La noi în România se merge pe sistemul pompieristic”, mai spune Vasile Barbu, președintele ANPP, pentru Gândul.ro.

Barbu: „Ortopedia provoacă zeci de morți”

Situația este dezastruoasă, nu doar la pacienții cu boli cronie, cât și în ortopedie, atragedie atenția Vasile Barbu.

„O parte dintre infarcte, dintre pneumonii, amputările de picioare, inclusiv infarctul mezenteric, se datorează ortopediei. Un pacient care stă la pat nemișcat, un pacient care ia antiinflamatoare pentru terapia durerii, un pacient care ia cu pumnul analgezice își dă sănătatea peste cap. O lipsă de atenție, un management prost pe ortopedie, lipsa funcționării ei, poate provoca zeci de morți, morți care ar putea fi evitate”, mai spune Vasile Barbu.

Declarațiile lui Barbu sunt completate de unul dintre bolnavii evacuați de la Foișor, Dumitru Bădiță, care își spune of-ul direct, pe Facebook:

„Am trăit ca s-o văd si pe asta la 74 ani! 

Absurditatea kafkiană a pălit în fața ordinelor date de Vlad Voiculescu:

Am fost operat joi 08 apr.2021 ora 10, la spitalul Foișor de către medicul ortoped Șerban Dragosloveanu, căruia îi aduc mulțumiri, la umărul drept unde mi s-a implantat în os o ancoră de care au fost cusuti mușchii rupți. Am fost transferat la terapia intensivă unde am fost îngrijit impecabil cu perfuzii permanente, cu săruri și calmante, mai ales după ora 17 când durerile crunte nu au cedat nici cu două injecții cu morfină. A trecut greu noaptea cu alte calmante urmând să mi se facă după ora 8 altă injecție cu morfină.

Dar adio, A VENT CUTREMURUL PRODUS DE MARELE MIC, VLAD VOICULESCU și am fost evacuat cu perfuzia după mine in salon unde mă aștepta biletul de ieșire.

Asistenta a întrerupt perfuzia și așa, amețit, suportând dureri puternice, am fost îmbrăcat și evacuat din spital.

Nici acum nu pot realiza fazele absurde prin care am trecut. Nu mi s-au dat medicamente de ameliorarea durerii ci doar o reteta de 10 pastile de Aflamil.

Îi înțeleg pe medici și alte cadre medicale că au executat ordine ,,de sus" încălcând totalmente drepturile pacientului la tratament complet.

Nici la control nu ma pot merge acolo!

Fac apel către guvernanți să lase medicii, specializați cu greu, să-și exercite profesia!

Vreau sa fiu tratat în continuare de medicul specialist Șerban Dragosloveanu!

JOS DICTATURA JOSNICĂ IMPUSA DE ACTUALUL GUVERN,

DIRIJAT DE KLAUS WERNER!”

Foto: Cine a furat paturile ATI?