ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce n-au reușit unii dintre protestatarii anti-certificat Covid din 21 decembrie, care au sărit gardul Casei Poporului dar au fost adunați de jandarmi de printre copaci și conduși cu binișorul spre ieșire, a reușit un cetățean irlandez rătăcit prin București de Crăciun: nu numai că a intrat în Palatul Parlamentului după ce a sărit gardul și a traversat curtea, dar a mai și dormit o noapte în instituție. Iar asta, nu dintr-un avânt eroic, ci pentru că omul era atât de „turmentat”, încât a confundat clădirea parlamentului cu cea a hotelului.
 

Unii vor să fie Moș Crăciun pentru o zi, alții visează să fie parlamentari pentru o noapte. De Crăciun, un cetățean irlandez s-a culcat seara turist și s-a trezit dimineața parlamentar de București! În zorii zilei de luni, 27 decembrie (a treia zi de Crăciun), jandarmii care păzeau Palatul Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție că au prins în clădire un cetățean „turmentat”.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire.

Conform unor surse politice, citate de Știri pe Surse, este vorba despre un cetățean irlandez care ar fi petrecut în Centrul Vechi și era atât de beat încât a confundat hotelul cu Palatul Parlamentului.

Poliția Capitalei a transmis că bărbatul a fost reținut și este cercetat pentru violarea sediului profesional și distrugere. Unde este acum Dan Barna de la USR, care spunea săptămâna trecută că forțele de ordine nu trebuie să fie „diafane” cu cei 10-20 de răzvrătiți care au intrat pe gard doar în curte și au fost scoși afară pe poartă? Păi cum, irlandezul n-a fost de două ori mai periculos, dacă a pătruns în clădire și a mai și înnoptat acolo? Sau cu cetățenii străini e voie să fie jandarmii „diafani”, dar cu românii, nu?