ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii au obținut mandatele de percheziție ca parte a unei anchete deschise cu intenția de a stabili dacă Rudy Giuliani a încălcat legile lobby-ului în timpul cât a fost avocatul personal al președintelui Donald J. Trump, potrivit the New York Times

Anchetatorii federali au confiscat miercuri telefoane mobile și computere de la Rudolph W. Giuliani, fostul primar al orașului New York, care a devenit ulterior avocatul personal al președintelui Donald J. Trump, fabricând, astfel, o anchetă penală privind presupusele afaceri ale lui Giuliani în Ucraina ce ar fi finanțat campania lui Trump. Ancheta vine, de fapt, ca o replică la demersurile întreprinse de acesta de a scoate la iveală afacerile necurate ale lui Hunter Biden în Ucraina, iar confiscările de dispozitive electronice cu scopul de a obține informații amintesc de informațiile uluitoare - extrem de incomode pentru familia Biden - descoperite în laptopul fiului actualului președinte.

Agenții F.B.I. au executat mandatele de percheziție în jurul orei 6 dimineața a zilei de miercuri, la apartamentul lui Giuliani din Madison Avenue și la biroul său din Park Avenue, Manhattan, confiscând toate dispozitivele electronice, după cum a mărturisit Giuliani.

Este important de subliniat că executarea unor mandate de percheziție de către procurori împotriva unui avocat este o acțiune excepțională, mai ales când este vorba de un avocat al unui fost președinte.

În ultimii ani, avocatul s-a remarcat prin sprijinul acordat lui Donald Trump pentru a scoate la lumină afacerile lui Joe Biden în Ucraina, dar și prin susținerea fostului președinte în instanță, în demersul de a demonstra frauda electorală din noiembrie 2020.

Într-o declarație, Giuliani a negat orice acuzație de încălcare a legii și a afirmat că mandatele de percheziție demonstrează un „dublu standard privind corupția” din partea Ministerului de Justiție, care, spune el, a ignorat „infracțiuni flagrante” comise de democrați, inclusiv de Hillary Clinton și de Joe Biden. 

Avocatul lui Giuliani, Robert J. Costello, a spus că perchezițiile nu erau necesare, deoarece clientul s-a oferit în două rânduri să răspundă întrebărilor procurorilor, cu excepția celor legate de comunicarea cu fostul președinte. „Ce au făcut ei astăzi a fost tâlhărie legală”, a afirmat avocatul Costello. 

Potrivit unor surse, unul dintre mandatele de percheziție pentru dispozitivele electronice ale lui Giuliani arăta că anchetatorii federali căutau corespondența dintre el și o serie de oficiali ucrainieni, printre care și fostul președinte, Petro Poroșenko, dar și doi foști procurori care l-au ajutat pe Giuliani să strângă informații despre afacerile familiei Biden în Ucraina. 

Agenții F.B.I. au mai executat miercuri dimineață un mandat de percheziție și la domiciliul Victoriei Toensing, o avocată apropiată lui Giuliani, care a colaborat cu câțiva ucrainieni implicați în căutarea de informații despre familia Biden. Mandatul a vizat telefonul mobil al acesteia.