ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerul român "Guccifer", care a spart contul privat de email al politicianului american Hillary Clinton, ar putea fi extrădat în Statele Unite, unde îl așteaptă un proces cu mai multe capete de acuzare.

În vârstă de 43 de ani, "Guccifer", pe numele lui adevărat Marcel Lehel Lazăr, este programat pentru o audiere la cererea de extrădare pe 17 februarie, în România, unde a fost închis de la arestarea sa, în ianuarie 2014. Lazăr ispășește o pedeapsă de patru ani pentru spargerea conturilor de mail ale mai multor persoane publice din România, inclusiv a fostului șef al Serviciului de Informații Român, George Maior.

Lazăr a declarat, într-un interviu telefonic citat de Thesmokinggun.com, că nu va face apel la o eventuală decizie de extrădare și că se așteaptă să fie adus la SUA în următoarele câteva luni.

"Nu mă voi opune extrădării. Merg în Statele Unite ca să mă apăr. Știu ce am făcut și sunt împăcat cu asta", a declarat Lazăr, care a adăugat că procurorii din România sunt nerăbdători să îl dea pe mâna autorităților americane.

În SUA, Lazar va fi judecat de un tribunal federal din Alexandria, statul Virginia, unde a fost pus sub acuzare pentru fraudă, obstrucționarea justiției, spionaj cibernetic, furt de identitate, precum și de accesarea neautorizată a unui computer protejat.