ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Război Israel - Hamas. Pentru prima dată în ultimele luni, sirenele au sunat iar în orașul Tel Aviv și în centrul țării. Oamenii s-au grăbit către adăposturi, după ce gruparea Hamas a lansat opt rachete din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, relatează Observator.

Armata israeliană a anunțat, însă, ca majoritatea au fost interceptate la timp. La câteva ore distanță, o tabără de refugiați din Rafah a devenit ținta unui atac aerian. Cel puțin 35 de persoane și-au pierdut viața, printre care și doi oficiali Hamas. Israelul a declarat că, de fapt, voia să lovească o așezare a organizației teroriste și urmează acum să revizuiască atacul. Momentul vine la scurt timp după ce Curtea Internațională de Justiție a ordonat Israelului să înceteze imediat ofensiva în orașul sudic.
  

Premierul Benjamin Netanyahu își convoca cabinetul de război în cursul zilei de duminică pentru a discuta despre continuarea operațiunilor în Rafah. Israelul susține că decizia instanței ONU lasă loc pentru o anumită acțiune militară acolo.

Într-un comunicat pe Telegram, Brigăzile al-Qassam ale Hamas au declarat că rachetele au fost lansate ca răspuns la "masacrele sioniste împotriva civililor". Rafah este situat la aproximativ 100 km la sud de Tel Aviv.

Israelul afirmă că dorește să elimine luptătorii Hamas ascunși în Rafah și să salveze ostaticii despre care spune că sunt ținuți în zonă, dar asaltul său a agravat situația dificilă a civililor și a provocat un protest internațional.