ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gruparea islamistă Hamas a negat miercuri că "a ucis copii" și că "a decapitat și atacat civili" în timpul ofensivei sale lansate sâmbătă asupra Israelului, într-un răspuns la ceea ce Hamas numește "acuzații inventate" ale soldaților israelieni cu privire la masacrele comise de acești militanți într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâșia Gaza, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Afirmăm cu fermitate falsitatea acuzațiilor inventate și propagate de unele instituții de presă occidentale care adoptă narațiunea sionistă, inclusiv afirmația privind uciderea de copii, decapitarea și atacarea civililor", a transmis Hamas într-un comunicat, în care a mai afirmat că militanții grupării "au atacat doar aparatul militar și de securitate (israelian), care este o țintă legitimă".

Aceste declarații survin la scurt timp după ce armata israeliană a denunțat că militanți Hamas au ucis "femei, copii, bebeluși și bătrâni care au fost masacrați cu brutalitate în maniera Statului Islamic" în timpul atacului asupra kibbutzului Kfar Aza.

Kfar Aza a fost unul dintre kibbutz-urile atacate de Hamas în weekend după ce militanții au trecut granița în sudul Israelului declanșând un val de violență care a dus la un război în toată regula între cele două părți.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a explicat marți pentru EFE că printre cadavrele găsite în această comunitate de 750 de locuitori se numără "în jur de 40 de copii, inclusiv bebeluși".

Armata israeliană a organizat marți o vizită a jurnaliștilor străini în kibbutz, în timpul căreia soldații le-au spus unor jurnaliști că militanții au ucis zeci de locuitori și că unii au fost decapitați.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Armatei nu a confirmat oficial că au existat victime decapitate, potrivit EFE.

Surse medicale israeliene au declarat pentru agenția de presă spaniolă că au găsit cadavre arse, iar un paramedic israelian a raportat că, după ce armata israeliană a respins militanții și a recăpătat controlul asupra unei comunități din apropiere - kibbutzul Beeri - au găsit mormane de cadavre arse, zeci de trupuri mutilate și mai multe cadavre ale unor femei care fuseseră violate.