Ambasadorul SUA la București a profitat de ceremonia dedicată miercuri împlinirii a trei ani de la tragedia din clubul Colectiv pentru a sări din nou în apărarea justiției din România și a deplânge soarta procurorilor și a luptei împotriva corupției.
 
Hans Klemm a afirmat că la trei ani de la tragedia de la Colectiv nu s-ar mai fi așteptat ca lupta împotriva corupției să fie slăbită, independența Justiției să fie amenințată, iar selectarea procurorilor să fie din nou politizată, subliniind că acestea reprezintă un motiv de mare îngrijorare pentru Statele Unite ale Americii. 

„Privind în urmă cu trei ani, nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența Justiției să fie amenințată, că va exista un risc și mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite. (...) Tragedia a fost atât de puternică pentru noi deoarece atât de mulți tineri români talentați și-au pierdut viețile sau au fost grav răniți", a spus ambasadorul Hans Klemm, la Memorialul dedicat victimelor de la clubul Colectiv, potrivit discursului transmis de Ambasadă. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews