ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procesul penal în care Donald Trump este acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels, a degenerat pentru scurt timp în haos, când judecătorul s-a înfuriat din cauza comportamentului unui martor al apărării și a izbucnit un mare scandal între jurnaliști și ofițerii de justiție, relatează Breitbart

Avocatul Robert Costello, chemat să depună mărturie de către echipa lui Trump, l-a exasperat pe judecătorul Juan Merchan, de obicei imperturbabil, prin faptul că s-a agasat în mod constant de hotărârile sale.

De fiecare dată când Merchan susținea o contestație a procurorilor la declarațiile sale la bară, Costello dădea din cap sau ofta teatral.

Iar când a reacționat la o nouă obiecție acceptată de către judecător printr-un ”fir-ar!” răsunător, Juan Merchan și-a pierdut calmul.

”Poftiți?”, a spus judecătorul și a repetat mai tare ”poftiți?”.

Juan Merchan l-a mustrat apoi pe Robert Costello cu privire la ”eticheta adecvată” necesar să fie respectată în sala de judecată.

”Dacă nu-mi apreciați decizia, nu spuneți «fir-ar!”», nu spuneți «să se șteargă» minute” din procesul-verbal, a declarat el.

”Eu sunt singurul care poate spune acest lucru”, l-a mustrat judecătorul.

Însă Robert Costello nu s-a calmat și l-a fixat pe judecătorul Juan Merchan cu privirea drept în ochi.

”Mă sfidați cu privirea?”, a spus judecătorul, căruia nu-i venea să creadă, după care a ordonat evacuarea sălii de judecată.

Donald Trump s-a întors atunci către echipa sa de avocați, iar jurnaliști prezenți în sală au ezitat să se supună ordinului judecătorului.

”Marele public are dreptul să știe”, a exclamat unul dintre ei.

Agenții de protecție ai tribunalului au sporit agitația, ordonând presei să iasă, în timp ce anturajul lui Donald Trump venit să-l susțină a fost autorizat să rămână în sală.

La redeschiderea ședinței publicului și presei de către Juan Merchan, atmosfera părea să se fi calmat, potrivit Știripesurse.

Robert Costello a adoptat un aer mulțumit, dar a continuat să mormăie toată ședința.

Un pic mai târziu, atitudinea sa de sfidare i-a revenit în timpul întrebărilor experimentatei procuroare Susan Hoffinger, care l-a îndemnat ”să vorbească la microfon”, provocând reacții înăbușite în sală.

Judecătorul a anunțat că intenționează ”să încheie în această săptămână” examinarea acestui dosar cu o miză considerabilă pentru candidatul republicanilor în alegeri cu privire la ascunderea unor plăți efectuate de către miliardar în schimbul tăcerii unei foste actrițe de filme porno, Stormy Daniels, asupra uneirelații sexuale.

Punctul culminant îl viza pe Donald Trump personal.

Furtunosul miliardar a dat asigurări înainte de începerea procesului, la 15 aprilie, că va depune mărturie în fața juraților pentru a spune ”adevărul, iar adevărul este că nu există un dosar”.

Însă, după patru săptămâni de tăcere, magnatul nu a fost fost chemat la bară să fie audiat, mai scrie sursa citată.