ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate cursele Blue Air din România au fost anulate din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, codus de ministrul UDMR Tanczos Barna. Compania va sista toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie, conform Mediafax.

„Datorită unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022”, a informat compania, potrivit Româniatv.

După anunțul companiei, Guvernul a decis să trimită avioane Tarom după românii din străinătate, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Pentru repatrierea pasagerilor cu avioane Tarom au fost alocate 5 milioane de lei din fondul de rezervă al guvernului. VIDEO:
 
 
 
Românii afectați de suspendarea zborurilor Blue Air pot să contacteze autoritățile, explică MAE.

”Cetățenii români aflați în străinătate, afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, își pot notifica situația și se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află – https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa callcenter@mae.ro”.
 
VIDEO: