ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Refugiații din Germania sunt, din nou, acuzați, că au comis acte de violență și agresiuni sexuale în timpul unui festival, săptămâna trecută. Ancheta poliției germane vizează apoape 1000 de persoane implicate în acte  de violență și cel puțin patru agresiuni sexuale care ar fi avut loc în timpul unui festival care a avut loc în orașul Schorndorf (sud), scrie presa germană.

Deși presa a relatat informații contradictorii despre incidente, poliția spune că aproape 1.000 de oameni s-au adunat în principalul parc din oraș, vineri și sâmbătă, unii dintre aceștia aruncând cu sticle spre participanții la festival și poliție.
 
Mulți dintre suspecți sunt migranți din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, potrivit poliției. Incidentele amintesc de fapte similare comise anul trecut, în ajun de Anul Nou, la Koln, unde au avut loc cazuri de agresiuni sexuale, peste 20 de violuri și numeroase furturi comise de bărbați, în majoritate migranți, notează agenția de presă germană DPA.

Un bărbat a fost reținut de poliție sâmbătă seara, fiind suspectat de vătămare corporală gravă, în timp ce alți indivizi au încercat să-l apere atacând ofițeri de poliție, a declarat purtătorul de cuvânt.

Sâmbătă seara, grupuri între 30 și 50 de bărbați - unii înarmați cu cuțite, potrivit martorilor - au trecut prin centrul orașului.

Purtătorul de cuvânt al poliției a descris comportamentul ca fiind 'terifiant' și a afirmat că consumul de alcool a fost probabil principala cauză a infracțiunilor.
Poliția a anunțat duminică, într-un comunicat, patru cazuri de femei agresate sexual, între suspecți aflându-se un irakian și trei solicitanți de azil afgani, scrie Agerpres.