ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Trust WHO?", un film documentar produs de Lilian Franck de la Journeyman Pictures, dezvăluie influențele clandestine care controlează Organizația Mondială a Sănătății (OMS, World Health Organization - WHO) - și care au controlat-o încă de la începuturi. Fondată în 1948 de 61 de state membre ale căror contribuții au finanțat inițial organizația, OMS a fost rapid infiltrată de industrie, relatează Children's Health Defense. Titlul este un joc de cuvinte care răstoarnă propaganda oficială - Să ai încredere în OMS / În cine (who) să ai încredere?.

De la Big Tobacco, la industria nucleară și farmaceutică, industria a dictat în mod istoric agenda globală a OMS și continuă să facă acest lucru și în prezent, punând profiturile și puterea înaintea sănătății publice.

Bill Gates este finanțatorul nr. 1 al OMS

În aprilie 2020, Donald Trump a suspendat finanțarea americană pentru OMS în timp ce administrația a efectuat o analiză a "rolului său în gestionarea severă defectuoasă și în mușamalizarea răspândirii coronavirusului". Acest lucru a propulsat în mod clar Fundația Bill & Melinda Gates în locul de finanțator nr. 1 al OMS. După alegeri, președintele Joe Biden a revenit asupra deciziei administrației Trump, restabilind finanțarea americană pentru OMS.

Cu toate acestea, Bill Gates este în continuare finanțatorul nr. 1, contribuind la bugetul de 4,84 miliarde de dolari al OMS mai mult decât orice guvern al unui stat membru. După cum se în noua carte a lui Robert F. Kennedy Jr. care va fi lansată în noiembrie 2021, "Gates și-a folosit banii în mod strategic pentru a infecta agențiile de ajutor internațional cu prioritățile sale egoiste distorsionate. Din punct de vedere istoric, SUA a fost cel mai mare donator direct al OMS".

Cu toate acestea, Bill Gates contribuie la OMS prin mai multe căi, inclusiv prin Fundația Bill & Melinda Gates, precum și prin GAVI(parteneriat public-privat global de sănătate, cu scopul de a crește accesul la imunizare în țările sărace), care a fost înființat de Fundația Gates în parteneriat cu OMS, Banca Mondială și diverși producători de vaccinuri.

Începând cu 2018, contribuțiile cumulate ale Fundației Gates și GAVI l-au făcut pe Gates principalul sponsor neoficial al OMS, chiar înainte de decizia administrației Trump din 2020 de a tăia tot sprijinul său pentru organizație. Și, de fapt, Gates dă atât de mult încât Politico a scris un articol extrem de critic despre influența sa financiară nejustificată asupra operațiunilor OMS în 2017, despre care Politico a spus că a determinat agenția să cheltuiască:

„Influența sa a îngrijorat ONG-urile și academicienii. Unii susținători ai sănătății se tem că, deoarece banii Fundației Gates provin din investiții în marile afaceri, ar putea servi drept cal troian pentru ca interesele corporatiste să submineze rolul OMS în stabilirea standardelor și în modelarea politicilor de sănătate."

În plus, Gates "direcționează, de asemenea, finanțarea către OMS prin intermediul SAGE [Grupul consultativ strategic de experți] și UNICEF și Rotary International, ceea ce ridică totalul contribuțiilor sale la peste 1 miliard de dolari", explică Kennedy în carte, adăugând că aceste donații deductibile fiscal îi oferă lui Gates atât influență, cât și control asupra politicii internaționale de sănătate, "pe care o direcționează în mare parte pentru a servi interesele de profit ale partenerilor săi din industria farmaceutică".

"Obsesia lui Gates pentru vaccinuri a deturnat donațiile OMS de la reducerea sărăciei, nutriție și apă curată pentru a face din absorbția vaccinurilor măsura preeminentă a sănătății publice. Iar Gates nu se teme să-și arunce greutatea", potrivit cărții lui Kennedy. "... Marea amploare a contribuțiilor financiare ale fundației sale l-a transformat pe Bill Gates într-un lider neoficial - deși neales - al OMS."

Pharma și OMS au încasat cecuri în pandemiile anterioare

În timpul pandemiei H1N1 (gripa porcină) din 2009, înainte de începerea pandemiei H1N1, au fost încheiate acorduri secrete între Germania, Marea Britanie, Italia și Franța cu industria farmaceutică, care prevedeau că acestea vor cumpăra vaccinuri împotriva gripei H1N1 - dar numai dacă OMS va declara nivelul 6 al pandemiei.

Documentarul "TrustWHO" arată cum, cu șase săptămâni înainte de declararea pandemiei, nimeni din cadrul OMS nu era îngrijorat de virus, dar presa exagera totuși pericolele. Apoi, în luna premergătoare pandemiei H1N1 din 2009, OMS a schimbat definiția oficială a pandemiei, eliminând criteriile de gravitate și mortalitate ridicată și lăsând definiția pandemiei ca fiind "o epidemie mondială a unei boli".

Documentarul „TrustWHO”, în format integral, poate fi vizionat AICI