ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Putin a lansat o nouă amenințare nucleară, afirmând că SUA au creat un PRECEDENT prin utilizarea lor Hiroshima și a promis să folosească „toate forțele” pentru a apăra cele patru regiuni ucrainene anexate. 
 
ACTUALIZARE: Vladimir Putin urmează să anunțe anexarea în mod oficial a regiunilor ocupate din Ucraina: Herson, Luhansk, Donețk și Zaporojie, la Rusia, în cadrul unei ceremonii în Sala Gheorghievski a Marelui Palat al Kremlinului. VIDEO LIVE:
 
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Vladimir Putin a semnat decretele privind independența regiunilor Herson și Zaporojie, anunță Știripesurse.
 
"În conformitate cu principiile și normele de drept internațional universal recunoscute, recunoscând și confirmând principiul drepturilor egale și al autodeterminării popoarelor, consacrat în Carta Națiunilor Unite, luând în considerare voința poporului din regiunea Herson la referendumul organizat la 27 septembrie 2022, hotărăsc prin prezenta: Recunoașterea suveranității și independenței de stat a regiunii Herson", se arată în decretul de recunoaștere a regiunii Herson.

Totodată, într-un document asemănător, Putin a recunoscut suveranitatea și independența de stat a regiunii Zaporojie.

Avionul cu șefii regiunilor DNR, LNR, Herson și Zaporojie a zburat spre Moscova în seara zilei de 28 septembrie.
 
Ceremonia de semnare a tratatelor respective va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 15.00, la Palatul Marelui Kremlin.
content-imagecontent-image