ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Hidrologii anunță cod portocaliu de inundații în șase județe din țară, până joi. Sunt anunțate viituri mai ales pe unele râuri din județele Maramureș și Satu Mare.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, începând de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 9:00, se instituie cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza (județul Maramureș), Someșul Mare - (județul Bistrița Năsăud), Someș - sector amonte S.H. Răstoci (judetele Cluj și Sălaj), Lăpuș (județul Maramureș), Mureș – sector aval S.H. Glodeni – amonte confluență Arieș (județul Mureș).

De asemenea, începând de miercuri de la ora 14:00 până joi la ora 24.00, este cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (județul Satu Mare), Crasna – bazin aval S.H. Craidorolț (județul Satu Mare).

Fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 2:00 pe unele râuri din județele Maramureș și Satu Mare.
Totodată, până joi noapte este cod galben de inundații pe râuri din Bistrița Năsăud, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureș, Alba și Botoșani.

„Se ridicӑ începând cu data de 22.05.2019 ora 14:00 avertizarea hidrologicӑ din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior”, arată Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.