ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă (...)” – (Constituția României, art. 29, Libertatea conștiinței)

Fapte și întâmplări nemaivăzute se întâmplă zilele acestea: forțe uriașe, de represiune fizică dar și mediatice, puse în slujba unui stat condus, vremelnic, de niște demenți fără Dumnezeu, fără nici o credință – poate doar aceea luciferică – au dezlănțuit un atac fără precedent, împotriva Înalt PreaSfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a Prefericitului Părinte Patriarh Daniel, împotriva credincioșilor ortodocși, a creștinilor – care au nevoie, acum mai mult ca oricând, de alinare sufletească, de vindecare a sufletelor lor înspăimântate, dezorientate, întristate!
 
Atacuri împotriva credincioșilor care acum au nevoie de Nădejde, iar nădejdea, așa cum ne învață Sfânta Scriptură și Părinții Bisericii, ne-o dă doar credința în Iisus Hristos! De la diriguitorii falși, lipsiți de orice credință, de orice iubire față de semenii lor, oamenii nu mai așteaptă nici o nădejde pământească! Doar de la Dumnezeu vine nădejdea!
 
Demenții Puterii s-au dezlănțuit împotriva Bisericii Ortodoxe Române și acum, așa cum o fac de mai mult timp! Ne atacă pe noi, pe față, fără nici o teamă, fără nici o remușcare!

„Biserica este loc de vindecare, nu loc de judecată a sufletelor. Biserica nu osândește păcatele, ci oferă iertarea lor.
 
 
Nimic nu ne face viața mai frumoasă decât bucuria de a simți că facem parte din Biserică.
 
În Biserică, oamenii curați dobândesc bucuria, cei supărați, liniștea, iar cei mâhniți bucuria. În Biserică, cei chinuiți află mângâiere, iar cei obosiți află odihnă. Domnul spune: <<Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi (Matei 11, 28)>>. Ce se află pe lumea aceasta mai dorit și mai frumos ca aceste cuvinte? Domnul te cheamă în Biserică la un prânz bogat. Te ia de la chinuri la odihnă și de la necazuri la mângâiere. Te scapă de povara păcatelor tale. El vindecă supărarea și tristețea prin bucurie.
 
Nimic nu este mai puternic decât Biserica. Nimic nu se ridică la valoarea Bisericii. Biserica este mai înaltă decât cerul, mai întinsă decât pământul, mai luminoasă decât soarele. Câți nu au luptat cu ea și nu au reușit să o biruiască?”
– Sfântul Ioan Gură de Aur –