ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fostul secretar de stat Hillary Clinton a sugerat că americanii ar trebui să fie inculpați „civil” sau „penal” pentru așa-numita „propagandă” pro-Trump, asemănătoare cu ceea ce ea a considerat „interferență electorală” în 2016, notează Life Site.

La fel cum consideră că este „important să îi punem sub acuzare pe ruși”, așa cum fostul consilier special Robert Mueller i-a pus sub acuzare pe rușii „care au fost implicați în interferența electorală directă și în promovarea lui Trump în 2016”, Clinton crede că americanii „care sunt implicați în acest tip de propagandă” ar trebui să fie vizați, a declarat ea pentru Rachel Maddow la MSNBC.

„Și dacă ar trebui să fie acuzați civil sau chiar, în unele cazuri, penal este ceva care ar fi o mai bună descurajare, deoarece este puțin probabil ca rușii, cu excepția a foarte puține cazuri, să fie vreodată judecați în Statele Unite”, a spus Clinton.

După cum a notat Reuters, în 2020 a fost publicat un raport al comisiei de informații a Senatului SUA care descrie presupusele eforturi ale Rusiei de a influența alegerile prezidențiale din 2016 din SUA. Raportul a considerat că site-ul WikiLeaks face parte dintr-o astfel de „interferență” rusă, deoarece a publicat e-mailuri trimise către și de la Clinton care au fost considerate ca fiind dăunătoare fostei sale campanii prezidențiale.

Implicațiile acestui fapt fac ca remarcile lui Clinton la MSNBC să fie deosebit de deranjante, deoarece Clinton și colegii ei democrați nici măcar nu pot susține că aceste e-mailuri constituie „dezinformare”. Acestea sunt bine documentate, iar ea și fosta sa campanie nu au negat autenticitatea lor. 

În timp ce sugestia lui Clinton ca americanii să fie acuzați penal pentru „propagandă” electorală ridică deja îngrijorări serioase cu privire la încălcarea Primului Amendament, indiferent de natura conținutului împărtășit, potențiala acuzare civilă sau penală a americanilor pentru împărtășirea de informații care sunt în mod demonstrabil adevărate ar întruchipa cu siguranță tirania guvernamentală în toată regula, moartea democrației și moartea unei societăți libere.

După cum a remarcat CatholicVote, contracandidatul la președinție al candidatului democrat Kamala Harris, Tim Walz, a reluat diatriba lui Clinton împotriva libertății de exprimare, ceea ce a sporit și mai mult îngrijorarea că o victorie a lui Harris ar putea transforma visul lui Clinton în realitate.

„Nu există nicio garanție pentru libertatea de exprimare în ceea ce privește dezinformarea sau discursul instigator la ură și mai ales în ceea ce privește democrația noastră”, a declarat Walz la MSNBC în decembrie 2022.