ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atacantul echipei de hochei London Knights, rusul de 18 ani Abakar Kazbekov, a murit subit, au anunțat sâmbătă, pe Twitter, echipa și Liga de hochei din Ontario, Canada.

Nu au fost furnizate alte detalii, dar tânărul de 18 ani a jucat vineri în victoria de acasă cu 5-2 împotriva lui Owen Sound Attack.

Nativul din Moscova era membru al echipei London Knights/Cavalerii Londrei (orașul Londra din Ontario) de la începutul sezonului trecut.

În sezonul actual, Kazbekov a înregistrat o pasă de gol în 12 apariții cu Londra în 2022-23, anunță publicația CBC din Canada. Rusul venise de trei ani din Moscova, special pentru hockei.

Cauza decesului sportivului nu a fost comunicată. London Knights a anulat meciul de sâmbătă cu Flint Firebirds din cauza tragediei.

„Liga de hochei din Ontario și London Knights sunt întristați să anunțe moartea subită a jucătorului Abakar Kazbekov. Abakar a fost un membru valoros al echipei din 2021. Gândurile noastre sunt alături de familia, prietenii și colegii săi de echipă”, se arată în comunicatul oficial.

Născut în Rusia, Kazbekov a fost stagiar al clubului Vityaz din Podolsk.

Ambasada Rusiei la Ottawa și Consulatul General al Rusiei la Toronto sunt gata să ofere toată asistența necesară rudelor hocheistului decedat, a transmis și agenția TASS.

Toți jucătorii erau complet vaccinați

În 21 iulie 2021, Ontario Hockey League (OHL), din care făcea parte echipa London Knights, a anunțat că solicită jucătorilor și personalului să fie vaccinați împotriva COVID-19.

Liga spunea că vaccinurile trebuie administrate cu cel puțin 2 săptămâni înainte de tabăra de pregătire, scria The Canadian Press.

Jucătorii, personalul și familiile de cantonament din cadrul Ligii de hochei din Ontario vor trebui să fie toți vaccinați împotriva COVID-19 pentru sezonul următor.

Liga și-a publicat marți politica de vaccinare pentru sezonul 2021-22 cu sublinierea că aceasta intră în vigoare imediat.

Politica se aplică "membrilor comunității OHL", inclusiv persoanelor care participă la tabere de antrenament, antrenamente, jocuri sau joacă în ligă, și se referă în mod specific la jucători, antrenori, antrenori, antrenori, personalul echipei și al ligii, oficiali, voluntari și familii de cantonament.

În august 2021, când populația din Londra, Ontario, era vaccinată în proporție de 80%, presa locală anunța:

Jucătorii de hochei din Londra care vor să tragă o lovitură în acest sezon trebuie mai întâi să primească una. În braț. Puștii de la Junior London Knights s-au alăturat și ei.

În timp ce oficialii locali din domeniul sănătății publice emit noi orientări pentru sporturile pentru tineri, Asociația de hochei din Greater London impune ca toți jucătorii de 12 ani și mai mari, antrenorii și oficialii să fie complet vaccinați împotriva COVID-19 înainte de a intra pe gheață, a declarat Justin Hoffer, președintele Asociației de hochei din Greater London.

"(Noi) impunem vaccinurile pentru toți participanții eligibili. Li se va cere să fie complet vaccinați", a spus el.

Acest edict este valabil pentru toți jucătorii de 12 ani și mai mari, precum și pentru antrenori, antrenori și „alți participanți”, a adăugat el.


Această hotărâre vine în urma unei declarații a unității de sănătate din Middlesex-London, care a declarat că „recomandă cu tărie” ca toți participanții la sporturile de amatori să fie complet vaccinați. De asemenea, se dorește ca toți cei implicați să fie mascați atunci când nu joacă, inclusiv în vestiare, și ca toți să fie examinați înainte de fiecare antrenament sau meci, a declarat Dr. Alex Summers, al doilea responsabil al unității de sănătate, într-o declarație.

Pentru jucătorii de hochei minori cu vârsta de 12 ani și mai mari, aceștia trebuie să fie complet vaccinați până la 31 octombrie - ceea ce înseamnă că prima doză ar trebui să fie administrată înainte de 23 septembrie.

„Suntem prima organizație din cadrul Alianței (un organism de guvernare din sud-vestul Ontario) care a primit acest mandat. Liga de hochei din Greater Toronto a impus acest lucru. Au fost multe discuții în jurul acestui subiect.

Vrem să păstrăm jucătorii cât mai în siguranță posibil și să ne asigurăm că toți cei implicați sunt cât se poate de în siguranță. Este o altă piesă de puzzle pentru siguranță", a mai susținut acesta.

Intrarea la meciuri numai cu Certificat

Și spectatorii au fost aproape obligați să se vaccineze. Anul trecut, în septembrie 2021, în Londra, Ontario CTVnews anunța:

Conducerea de la arenele de joc Budweiser Gardens cere răbdare pentru cei care vin vin la meciul de vineri al celor de la London Knights. Meciurile fuseseră suspendate în aprilie, după ce Ministrul Sportului din Ontario, Lisa MacLeod, a declarat că ar fi „iresponsabil” să se mai joace hochei din cauza Covidului. OHL a anunțat în septembrie că impune Certificatul de Vaccinare pentru meciuri.

În afara arenei de hochei, organizatorii au instalat mese cu ofițeri de securitate care cercetau deținătorii de bilete pentru a verifica dacă sunt complet vaccinați.

„Fie aveți actele de vaccinare și actele de identitate scoase, fie telefonul pregătit”, se solicita.

Începând din spetembrie 2021, orice persoană cu vârsta de 12 ani și mai mare care intra în incintă pentru un eveniment cu bilet, trebuia să prezinte dovada vaccinării complete sau dovada scutirii medicale cu dovada unui test COVID-19 negativ efectuat în termen de 48 de ore de la eveniment.

Cei cu vârsta sub 12 ani era necesar să fie însoțiți de un adult complet vaccinat. Obligativitatea a fost eliminată în martie 2022.

Anunțul echipei pe Twitter: