ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o intervenție la Digi24, Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat când vom putea reveni la viața normală pe care o aveam înainte de coronavirus și a vorbit despre posibilitatea unui al doilea val de infectări.
 
„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Este evident că am trecut de vârf și suntem pe o pantă descendentă. Asta a permis luarea măsurilor de relaxare. În România este clar că suntem într-o zonă de confort la care ne așteptam odată cu venirea verii”, a declarat marți oficialul din Sănătate.

Horațiu Moldovan a spus că vor putea fi făcute concedii, dar cu respectarea măsurilor de prevenție: cu măști și cu evitarea aglomerărilor. „Să păstrăm distanța socială, să evităm aglomerările, să promovăm altă abordare a evenimentelor sociale, atunci lucrurile vor merge spre bine”, a adăugat Horațiu Moldovan.

Secretarul de stat este de părere că un al doilea val ne va prinde mult mai bine pregătiți din toate punctele de vedere și laudă activitatea spitalelor în perioada în care ne-am aflat în vârful pandemiei. ”Ne așteptăm la un val epidemic mai mic, deoarece o parte a populației s-a imunizat. Rămâne de văzut în ce măsură vom limita cazurile de COVID într-un alt doilea val”, a încheiat Horațiu Moldovan.

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că România a înregistrat 119 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de la oficializarea pandemiei.