ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mă gândeam la ce a ajuns în prezent să reprezinte ”peneleul”. Și pe aceeași cale se află și ”pesedeul”. În cazul acestuia din urmă, nu va mai dura chiar așa de mult. S-ar putea să-l prindă rezultatul viitoarelor alegeri, și abia apoi să se dizolve, așa cum este pe cale s-o facă în perioada următoare PNL.

Vă dați seama, niște ”liberali autentici” precum ăia proveniți din PDL-ul defunct, și-au îndeplinit misiunea! ”Să trăiți tovarăși cu ochi albaștrii, denumiți și băieții!” – au raportat ei cu mândrie.

Adică piticul porno Milică Boc, Raluca Țurcan, Lucică Bode, Dan Vâlceanu, Gheorghiță Flutur, Ștefan Stoica, Adrian Cozma, Thoma Hubert – toți pedeliști care în trecutul apropiat se porcăiau cu liberalii ăștia în care și-au depus icrele prin fuziune, acum sunt ”liberali pur sânge” care se află la butoanele partidului. Desigur lor li se alătură alți liberali de gen, precum linge tot – Rareș Bogdan, Alinuța Gorghiu, Isar, Roberta Anastase, Alin Nica, Virgilică Popescu etc... Adică, aștia și cei de teapa lor vor reprezenta în continuare PNL!!! Traseul lui Căcâțu și al ”locotenenților săi” este previzibil! Să vedeți ce ”dezvăluiri”, și ce ”curățări de imagine penelistă” vor fi puse în cârca acestora! Oricum, este de bine, poate aflăm pe ce s-au dus alea 57 de miliarde de euro împrumutate de Căcâțu, plus miliardele alea consumate din PIB.

măCiucă alt ”liberal adevărat” care ar trebui să-i țină locul cald lui Johannis, așa cum o face Ciolacu, Dâncu, Stănescu la PSD!

Oricum, toți aceștia sunt croiți la fel, parcă din același material seminal politic, caracterial și funcțional... De la toate partidele.

Soluția pe care eu o văd este să forțăm prin toate mijloacele și acțiunile concrete, să se introducă votul uninominal. Fiecare candidat să fie ales după meritul personal al acestuia, și preferințele celor care-l votează. Nominal!
 
Parlamentul să fie bicameral, dar cu număr redus de parlamentari! Poate Republica România intră și în legalitatea sa de funcționare. Partidele parlamentare să nu mai fie alimentate cu bani de la bugetul de stat. La urma urmei, dacă crește nivelul de trai al oamenilor și aceștia sunt mulțumiți de parlamentarul pe care l-au votat, vor dona sau vor cotiza partidului constituit din ”nominalii votați”. 

Totul pleacă de la modificarea/aplicarea corectă a legilor, și mai ales în ceea ce privește ”casta magistraților” și ”casta băieților”! Dacă au ”călcat pe bec” – averile lor dobândite ilicit să fie ”executate silit”, la urgență, indiferent pe numele căruia și le ascund. Să-și piardă și drepturile categoriei profesionale din care fac parte, inclusiv pensiile respective. Pot ”beneficia” de pensia minimă... Dacă s-ar recupera banii țepuiți de găștile escroace, România nu și-ar mai pune problema pensiilor și salariilor. 

Corelarea venitului salarial minim cu cel maxim, cu o diferență între acestea de cel mult zece ori (minimul acum este net 1524 de lei)! Vă dați seama, de exemplu turnătorul-Guvernator al României, ”Manole” Isărescu Mugurel ca bugetar are un venit anual de câteva milioane de euro!!! ”Legal”!!! Salarii plus ”bonusuri de performanță”, plus premieri și alte alea...

Obligativitatea ocupării posturilor înalților și mediilor funcționari publici prin examen, nu prin numire cum este acum, și examinatorii să fie profesioniști din domeniul respectiv. De fapt trebuie reintrodus urgent profesionalismul în tot ceea ce mișcă socio-economic.

Introducerea sistemului de tip managerial, cu prezentarea la sfârșitul fiecărui an a bilanțului și a balanței...

Scoaterea STS din procesul de vot. Acolo unde sunt cazuri ”Clostride”, să nu fie numiți în funcție până nu se pronunță instanța asupra ”contestațiilor” și aspectelor penale, rezolvate în termen de cel mult 30 de zile!

Mai sunt multe de spus și de propus, dar poate o faceți dvs... 

Acum vă las pentru că a început să plouă și trebuie să-mi ”recuperez copiii mei bicicliști”...