ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Postare în serial despre Radu Tudor – „fratele de interese” al Arafat-ului, „flașneta media” cântătoare a „îngăuririi forțate”, a „Certificatului verzui” și a altor alea (I)

De ani de zile privitorii la TeVe au în fața ochilor și a urechilor aceleași personaje, cu același mod subiectiv în care prezintă și dezbat realitățile cotidiene. Sunt un grup de realizatori-moderatori, care se constituie într-un ”falanster mass-media”, a căror singură menire nu este altceva în afară de a reprezenta distorsionat sau subiectiv realitatea cotidiană, în funcție de interesele personale sau ale patronatului postului la care lucrează.
 
Povestea cu ”deontologia profesională” este o himeră! Din acest motiv și invitații ”modelatorilor teve” sunt din același ”eșantion”, în general cam aceeași. Nu-i mai înșir pe acești ”modelatori” pentru că îi știți. Unii dintre ei au fost cândva jurnaliști, alții și-au făcut apariția întâi ca invitați prin studiourile teve, apoi ca invitați permanenți și în final... ”modelatori teve”. Spălătorul Chirieac, Nilă Șmeker, Radu Tudor, Pieleanu și toți ceilalți sunt uniți de un numitor comun: toți sunt beneficiarii direcți sau indirecți ai unor câștiguri financiare foarte mari, din ”parteneriatele” contractuale cu instituțiile statului sau prin intermediul unor diverse ONG-uri, ”Fundații” sau firme alimentate cu bani de la bugetul acestuia. Sau cu politicieni pe sistem ”de înțelegere verbală”, ori cu partidele acestora, care ulterior ”decontează înțelegerea” prin diverse moduri. Nu este o invenție sau o practică de ieri, doar autohtonă, așa se procedează în toată lumea! Doar că în anumite țări, se delimitează foarte clar apartenența la un partid politic, sau grup de interese comerciale, și respectivele entități media nu au pretenția că sunt ”neutre” și ”deontoloage”; își asumă statutul de medie aservită. La noi acest aspect are amprenta societății actuale în care trăim, una în care serviciile de securitate de tip ”coldist” dețin controlul în mare parte asupra a ceea ce mișcă și respiră în social, politic, magistratură, mass-media, instituții executive ale statului, avocățeală etc.

Cam lung preambulul, dar necesar.
 
Din acest ”falanster” media face parte și Radu Tudor, pe care cu voia dvs. am să-l numesc în continuare ”Tudorică” sau ”Radu cel Frumos” – parolă/indicativ militar conspirativ de acțiune în Decembrie 1989, prin care armata a trecut la echiparea cu muniție de război și a folosit-o împotriva manifestanților... ”Trebuiau să existe victime” așa cum peste ani, un JohAnus ca președinte de țară avea să spună că ”au trebuit să moară oameni”, din rațiuni de schimbare aparentă de sistem, și implicit de guvernare!
 
De ceva ani, după preluarea puterii de către Iohannis cu ajutorul unor ”băieți” din actualele servicii de securitate ”înfrățiți” cu ”băieții” altor servicii de securitate externă, ”războiul” mediatic dus împotriva poporului român de către ”reprezentanții” presei teviste, este un război de îndoctrinare europeană-globalistă și de eliminare a identității naționale. Ca o picătură chinezească care se scurge clipă de clipă, zilnic în mintea ”prizonierilor teve”, viețași în această țară...

Exact ca în experimentul pavlovian în care cățelul ajunge să saliveze la simpla aprindere a luminii, chiar dacă nu i se mai oferă hrană, așa se întâmplă și în conștiința și rațiunea umană a acestui popor. Vă rog să mă credeți că vă spun acest lucru cu sinceră durere, mai ales prin prisma faptului că ai mei copii pot ”beneficia” de traiul într-o societate ”canină pavloviană”.
 
Ca jurnaliști putem avea simpatii sau afinități politice, dar asumate. Dar tot ca jurnaliști avem obligația să punem în talerul cunoașterii colective ambele fațete ale unui fapt, subiect! Iar dumneavoastră să beneficiați de ”liberul arbitru” în cunoștință despre toate aspectele faptului sau subiectului respectiv. 
 
Gradul de manipulare suprapus peste greutățile financiare ale traiului zilnic, ale necazurilor și lipsei de orizont, de speranță și afectivitate, au dus la situația actuală a lipsei de respect față de propria persoană. Superficialitatea informațiilor trunchiate, precaritatea educației au determinat omul de rând să se lipsească de nevoia argumentelor valide, și să ia de bun ceea ce i se oferă la televizor! Așa a devenit acel om frustrat și agresiv! Singura sa variantă existențială, aflată facil la îndemâna sa. 
 
Vă mulțumesc pentru că ați avut răbdarea să citiți acest prim episod al serialului care va urma despre Tudorică, episod consumat mai mult pe ”teorie”, dar vă rog să mă credeți că în tot ceea ce scriu sau vorbesc pe la teve-uri, am în suflet și-n minte un singur lucru: menirea mea profesională pe care am decis-o cu câțiva zeci de ani în urmă...
 
Câți dintre dvs. nu ați avut sau nu aveți un recul și un gust amar în ceea ce privește tot ceea ce este în legătură cu activitatea profesională pe care o desfășurați? Am atât de mulți foști colegi, jurnaliști foarte buni care sunt "trași pe dreapta", sau care au fost nevoiți să-și găsească altă ocupație... Sau jurnaliști care abia reușesc să supraviețuiască profesional prin instrumentul media pe care îl au, sau la care lucrează, chiar dacă este profesionist realizat... Și se întâmplă să fie și buni manageri, dar nu obedienți unor contracte... 
 
Vă îmbrățișez, al dvs. Horațiu Rădulescu.
Va urma în scurt timp.
 
P.S.: Dacă a durat atât de mult timp după serialele cu Chirieac și cu Nilă, s-a „datorat” unor probleme și evenimente din viața mea, și a unei dorințe de decantare a unor concluzii trase de mine după publicarea serialelor precedente...