ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
I

Precizări despre ceea ce veți citi. Preambul necesar.

Vă rog să aveți amabilitatea și răbdarea să-mi acceptați aceste precizări utile. Acest serial în scris despre Niels Schnecker, pe care din comoditate scriptică și ”apreciere” îl voi numi în continuare ”Nilă Șmeker”, sau pur și simplu ”Nilă”, fără a jigni personajul moromețian al lui Marin Preda, este izvorât  din ”saturația mea” față de comportamentul și spusele acestei  trompete pro-îngăurire a tv-ului. 

Care prin felul în care ”se produce la tv” mă atacă zi de zi pe mine și pe familia mea. 

Care îmi atacă o parte dintre semenii și prietenii mei. 

Care se consideră jurnalist, moderator tv și care-i împarte pe români, ca și JohAnus, guvernanți sau unii politicieni, în români cu și fără drepturi existențiale, încadrarea lor în categorie fiind pe bază de ”cotizație” la îngăurire și acceptatrea fără crâcnire a oricăror aberații emise de ”stăpâni”, inclusiv a ”certificarahatului verzui”, sau a pierderii identității personale și naționale.

Cetățenia, etnia, religia, rasa sau apartenența politică nu este un criteriu de care eu țin cont în postările mele. Eu sunt creștin ortodox și punct. Nu are nicio relevanță pentru acest tip de postări, în care vorbesc despre atacurile unor indivizi la viața noastră normală. Toți suntem oameni, și unii dintre noi cred în Dumnezeu - Creație, sub forma religioasă pe care am adoptat-o fiecare, iar alții nu cred. Că Nilă are origini de evreu khazar, din părinți  sefarzi sau askenazi, nu are importanță. În criteriul meu, important este că Nilă este un cetățean român, care prin spusele și faptele sale face rău unei părți din acest popor. Că sunt și oameni care apreciază ceea ce face și ce spune, este dreptul fiecăruia să tragă concluziile dorite. Eu mă adresez celor ca mine, care-l consideră un impostor și un ”țepar” (o să vedeți în acest serial de ce fac aceste afirmații), care își folosește notorietatea doar din rațiuni comerciale benefice lui, indiferent de efectele pe care le creează prin faptele și spusele sale.

Numitorul comun al lui Nilă cu Bogdan Chirieac, este că se folosesc de notorietatea și calitatea de așa ziși jurnaliști, că au lucrat/lucrează în acest sens ca făuritori sau prestatori de emisiuni tv și se dau experți în tot și-n toate.

Că este sau nu agent  activ sau turnător la Șin Bet (Șabak sau Ș.B.K. - Șin Bet Klali – Agenția de Securitate Internă a Israelului), Mossad (serviciul de informații externe al Israelului) sau AMAN (Direcția de Informații Militare a Israelului) , veți deduce dvs. din  cele ce vor urma.

Cert este că ”istoricul său” cuprinde în amestec atât elemente reale cât și fictive. Chiar de către el alcătuite și lansate. Pe unele a încercat să și le ascundă, pe altele și le-a evidențiat. Altele sunt exagerate cu intenție, tot de către el.

Tot o certitudine este faptul că am fost sunat de către mai mulți cunoscuți, chiar și de către un prieten pe bune, și am fost avertizat ”să am grijă cu cine mă pun”! Nu vă spun asta ca ”să mă dau rotund” sau să mă ”victimizez”, pentru că nu am de ce. Am spus pentru că m-au surprins și pe mine aceste reacții. Oricum, ”merg înainte” pentru că viața și libertatea mea și a familiei mele este atacată zi de zi la tv.
Nu este nicio problemă că ”legenda” spune că tatăl lui Nilă - ”ofițer Mosad”, a făcut parte din grupul ”Vanguard”, și că după mijlocul anilor ’70 a reușit (el și câțiva membrii ai grupului) să convertească aurul tezaurului statului Israel (au girat cu el) transformând-ul în lichidități financiare, contracte de durată și acțiuni în domeniul petrolului; ”**** petrodolari”.  Chiar acestea au fost povestirile lui Nilă Șmeker, către anumiți musafiri ai săi de la sediul firmei sale, când era în fosta casă a mareșalului Ion Antonescu, sau din vila sa de la Snagov.

Creșterea prețului barilului din țările producătoare de petrol a dus la existența unor resurse financiare, numite petrodolari, pentru că petrolul era plătit în dolari americani. Parte din aceste resurse au fost reinvestite în sistemul economic și financiar mondial de grup, cu efecte destabilizante asupra întregului sistem.  Și aceasta a fost o resursă a actualei Oculte Mondiale.

Tatăl lui Nilă a fost un avocat prosper, ”lucrător” în țara nostră și care avea relații strânse cu ambasada Israelului. În 1970 împreună cu familia a părăsit România, cu destinație directă S.U.A. Despre apartenența lui Nilă Sr. la  ”Vanguard Group Inc.” vă spun că acesta este un concern american de investiții, înregistrat cu sediul în Malvern, Pennsylvania, cu aproximativ 7 trilioane de dolari în active globale administrate, care a fost înfințat de americanul John C. Bogle, pe data de 1 mai 1975. Cam în aceeași perioadă în care Anwar el Sadat, președintele Egiptului desfășura inițiativa de pace care s-a soldat cu Acordul de la Camp David din 1979, mediat de președintele SUA, Jimmy Carter. Perioadă în care tatăl lui Nilă era ”navetist” între Israel și S.U.A.

Vă dau ceva mai multe amănunte pentru a înțelege contextul familial în care s-a dezvoltat, de la naștere la adolescență, Nilă ”îmbârligătorul” îngăuririi.

Așa că vă rog răbdare, ajung și la afacerile lui, însă vreau să aveți tabloul complet al ”evoluției sale”.  
Am încă foarte multe de lecturat și de sintetizat.
 
II

După cum vă spuneam în primul episod, la Nilă Șmeker minciuna și falsul se împletesc cu adevărul și fabulația. Din acest motiv eu nu am pretenția că ceea ce scriu este o ”anchetă jurnalistică”, pentru că dacă ar fi fost, eu trebuia să fac anumite deplasări și verificări în teren, legate de unele aspecte. Cert este că eu lucrez cu ”materialul clientului” și cu documentația pe care o am la dispoziție. Eu vă prezint datele și dvs. trageți concluziile.

Șmeker s-a născut pe data de 1 ianuarie 1960 la București. Nilă a spus în numeroase relatări și interviuri că părinții săi erau evrei austrieci, mamă-sa fiind nemțoaică evreică de origine din regiunea Sudeți. Și din acest motiv el a primit și cetățenia germană.

Regiunea Sudeți a aparținut ”Imperiului Austriac” până în 1918, apoi până în 1938 Cehoslovaciei, din 1938 până în 1945 Germaniei, iar din 1945 până în 1993 din nou Cehoslovaciei. După anul 1993 și până în prezent, regiunea Sudeților este parte a Republicii Cehe. 

Ca o consecință a furiei și ostilității cehilor față de toți nemții, în perioada 1945 -1950 marea majoritate a etnicilor germani a fost expulzată, chiar dacă legislația cehoslovacă prevedea că pot rămâne acei germani care puteau dovedi activitatea lor antinazistă. Se știe că au fost: aproximativ 24.000 de cazuri de decese legate de expulzări (decese din cauza asasinatelor, sinuciderilor, bolilor, vârstei, etc), 62.000 de persoane au fost date dispărute, (dar moartea lor nu a putut fi verificată de autorități). Toate proprietățile germanilor sudeți au fost confiscate de statul cehoslovac în conformitate cu prevederile ”Decretelor lui Beneš”. Etnicii germani sudeți (aproximativ trei milioane) s-au dus în Germania, care avea să fie divizată în 1949 în ”Federală” și în ”Democrată”, și în Austria. În prezent, în Cehia mai sunt doar aproximativ 42.000 de etnici germani.

De ce v-am dat cu lux de amănunte aceste aspecte? Pentru că , în nebunia și bulibășeala perioadei respective, imaginați-vă că părinții lui Nilă au venit direct în România, ca ”evrei” cu situație financiară bună! Când alții abia scăpau cu viață, fugiți doar cu o bocceluță. Deci nu au mers în Germania, nu în Austria, și nici n-au rămas în Cehoslovacia. Ba mai mult, tatăl lui Nilă, de profesie avocat, a prosperat în perioada președinției lui Petru Groza, Ion Gheorghe Maurer, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Chivu Stoica și Nicolae Ceaușescu.

La aproximativ doi ai ani după ce Nicolae Ceaușescu a devenit Președintele Consiliului de Stat al României (9 decembrie 1967), timp în care Ceaușescu a început să schimbe și să pregătescă reorganizarea inclusiv a structurilor de securitate (vechile structuri de tip sovietic Paukerist fiind perimate și periculoase), deci la început de deceniu mulți spioni aflați în vizor prin prisma activităților comerciale sau juridice au plecat din România.

Așa că în 1970 familia lui Nilă pleacă, fără opreliști, în S.U.A. Șmeker junior avea 10 ani. El afirmă că ”după mamă” a căpătat și cetățenia germană.

Perioada americană a familiei sale ține până în 1978, primind și cetățenia S.U.A., an în care se mută în Israel unde primește și cetățenia israeliană. 

De la ”momentul 1978”, C.V.-ul lui Nilă și activitatea sa concretă este un amestec nebunesc de făcături și legende. Adică oricine ar putea gândi ori că este vorba de un individ ancorat la un serviciu de securitate extern, ori că este vorba de un excroc, care și-a fabricat ”legenda proprie”! Oricum, în ambele cazuri, făcătura și legenda aveau să-l ajute mult pe Nilă în activitatea acestuia din România.

Dumneavoastră veți face distincția între ”spion” și ”excroc”, între ”adevăr” și ”minciună” din cele ce o să aflați în acest serial.

Cert este că Nilă și-a șters C.V. – urile inițiale, cu care a făcut ”furori” în România!  Mai mult chiar, și-a suspendat și sitte-ul firmei ”Schnecker Van Wyk & Pearson” (Romånia), pe care își trecuse studii, competențe și afaceri derulate de-a lungul existenței sale! Vedeți în fotografia de mai jos.

Așadar, Nilă declară într-o înșiruire ilogică și mincinoasă chiar și pentru o construcție al istoricului propriu, fabricat pe nasoale, că ar fi absolvit între 1978-1982 ”Facultatea de Drept la Sorbonna”, din Paris - Franța, apoi a obținut trei masterate: în drept, în economie și în finanțe internaționale; în cadrul unității de învățământ sorboneze, dar și la ”Facultatea de la Romande”- Franța. Culminează și cu un titlu, citez: ”Doctorat în Economie” (Ph.D.Econ.)  În 1982 devine dealer la ”Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith”, din Londra. Apoi în calitate de vice-președinte a condus o firma germană ”DEGEFA REISEN” GmbH, Frankfurt, Germania, anii 1983-1985. Devine partener în firma de avocatură americană ”Chula & May”, din California, în perioada 1985-1986. Din 1986 este președinte al ”International Investment Bankers Group” din Colorado - SUA, până în 1987- 1990 când este consilier special/economic la Casa Albă, în administrația Reagan. Ca un fapt divers, a mai fost și școlar în practică la ”First Boston Banck” – în prezent denumită ”Credit Suisse First Boston Banck”.

Deci acestea sunt descrise chiar de el, care cuprinde perioada 1978 -1990!!!

Toate acestea le-a spus într-un C.V. inițial, pe vremea când începuse afacerile în România, cu prieteni parlamentari și guvernamentali din PNL , la mijlocul anilor ’90.

 Apoi C.V.– ul lui, s-a schimbat periodic. Dar eu am toate variantele…”românești”!

Și ca să nu uit, tot în aceeași perioadă, a ajuns și la gradul de colonel (în armata SUA) unde a pilotat și avioane!!! 
 
III

 

Nilă Șmeker este prezent zi de zi la postul ”România Tv”, ca ”moderator și grăitor expert în toate cele”. Și din păcate unii români ”își iau lumină” despre evenimentele socio-politice din societatea românească, de la un individ a cărei calitate jurnalistică este construită fals, ca mare parte din istoricul C.V. său.

A durat un pic mai mult apariția acestui episod pentru că am așteptat anumite date, confirmări sau infirmări, de la surse aflate în țările în care și-a ”construit” C.V.

Așa că acum pot să vă spun că Nilă nu este niciun ”ofițer acoperit” al Mosad-ului sau al C.I.A., sau al altui serviciu de securitate extern. Că este turnător sau nu, asta este altă poveste. Pentru că o să aflați în acest serial că el se va afla în cercul unor ”afaceriști securiști”! Cert este că Nilă este un simplu impostor care a reușit să facă afaceri oneroase în România, cu largul concurs al unor politicieni. ”Legenda” că ar fi ofițer de securitate acoperit, chiar el a lansat-o și ulterior nu a infirmat-o! Îi crea importanță, credea el!

Am să ”galopez” un pic pe subiectul Nilă, din dorința de a ajunge mai repede la ”subiectele R.Tudorică și aRahat”.

În primul rând, Nilă nu este colonel în retragere în armata S.U.A. Și nici în cea a Israelului. Serviciul militar în Israel este obligatoriu atât pentru bărbați cât și pentru femei și durează trei, respectiv aproape doi ani. În armata S.U.A., aproape toți bărbații cu cetățenie americană sau cu drept de rezidență ȋn Statele Unite, cu vârsta cuprinsă ȋntre 18 și 25 de ani, au obligația să se ȋnregistreze ȋn ”Selective Service”. Înregistrarea nu înseamnă ȋn mod automat recrutarea pentru serviciul militar, care este un serviciu plătit ca orice alt serviciu.

Așa că Nilă nu numai că nu este colonel, așa cum s-a lăudat, dar nu a zburat pe niciun avion militar, nici măcar ca ”pasager” la vreun miting aviatic! Fabulații și impostură!

Cu ocazia cercetărilor mele am mai aflat două lucruri interesante. Sursa mea din S.U.A., un senator mi-a spus, printre altele, că dacă un individ este colonel în armata S.U.A., chiar retras, este aranjat financiar pe toată viața, are o grămadă de facilități sociale și acest grad se obține după un stagiu destul de lung. Nu este ca la noi în țară, unde în maxim 10 ani, cu pilele aferente, se poate ajunge și la gradul de general. A doua chestie interesantă pe care am aflat-o, este faptul că în centrul Bucureștiului există oficial o firmă care culege date despre toți cei care au tangență cu S.U.A. și serviciile guvernamentale oferite de această țară.

Revin la Nilă. În ceea ce privește ”masteratele” și doctoratul, vă spun doar atât: dacă dvs. posesor de licență, chiar neveridică, doriți să deveniți ”doctori” într-o anumită profesie, universitatea sorboneză este printre universitățile din lume care vă vinde acest titlu, cu o sumă de până în 20 de mii de euro. Și vă acordă, ca și în cazul lui Nilă, titlul onorific de ”doctor”, fără a însemna că sunteți doctor în știința respectivă, cu adevărat! ”Doctorat în Economie” - (Ph.D.Econ.) din C.V.-ul și cartea de vizită a lui Nilă, este o impostură bazată pe o chestie onorifică, fără valoare în domeniul respectiv. Înceea ce privește ”Facultatea de la Romande”- Franța, nu este altceva doar un simplu program al ”Colegiului juridic franco-roman de studii europene”, și este este o cooperare între Universitatea Paris 1 Pantheon–Sorbonne și Universitatea București, care eliberează ambele, concomitent, un titlu de licență. Dacă îți iei licența la Sorbonna, o echivalezi și la București, și ai două diplome deodată!

În ceea ce privește aberația că a fost consilier de campanie și ulterior consilier special/economic la Casa Albă, în administrația Reagan, este o altă fabulație și impostură a ”moderatorului teve” Nilă! Individul a cotizat, ca simpatizant, cu o sumă modică, la fondurile de campanie ale lui Reagan!

Oameni buni, gândiți-vă că acest individ își dă cu părerea de ”ecspert” la televiziune, emite ”judecăți de valoare” cu tentă de paradigme!!

Nici nu mai are rost să intru în detaliile C.V.– ului său, pentru că este plin de făcături. Am exemplificat destul asupra acestui aspect.

Doar atât vă mai spun: gândiți-vă că impostorul a fost numit de către PNL ”șef de campanie al lui Crin Antonescu” pe baza a, și citez: ”În perioada 1980-2008, Niels Schnecker a participat la organizarea a peste zece campanii electorale în S.U.A, dintre care șapte pentru cursa prezidențială”...

Conform spuselor lui Nilă, în anul 1990 acesta se află la Johannesburg, în Africa de Sud, unde înfințează – în 1992 – firma ”Schneker van Wyk & Pearson”. Perioada 1991-1992 este pentru Nilă o perioadă mai mult de amușinat politicieni și oportunități de afaceri în România! Și ”intrarea” și-o face prin intermediul unor foști ”revoluționari” precum Traian Băsescu și Raymond Luca. Nilă deschide la Constanța o reprezentanță a ”Schneker van Wyk & Pearson” și devine la sfârșitul anului 1991 ”consilierul onorific” al Băsescului, la Ministerul Transporturilor. Mai târziu avea să fie tot ”consilier onorific ” al senatorului Luca!

La acea dată - 1993, Nilă intra în cârdășie de afaceri cu Raymond Luca, deputatul PNL-AT care ce credeți?! Raymond ăsta făcea parte din ”Comisia parlamentară pentru Dosarul Flota”! Și chiar liberalul Luca spunea: ” prietenul meu Dinu Patriciu m-a rugat să am grijă de Traian Basescu, adică nu cumva sa pățească ceva rau"! Cu Patriciu a fondat PNL după 1989, și a fost și partener de afaceri.

O precizare. Raymond Luca avea să devină și senator liberal. Dar iată succint despre el: Luca este născut pe data de 17 octombrie 1954, la Sverdlovsk, astăzi Ekaterinburg în Rusia. A fost deputat de Sibiu în legislatura 1992-1996, pe listele partidului PNL-AT (Aripa Tânără) și senator PNL în legislatura 2008-2012, în circumscripția 43 pentru românii din America de Nord și din alte state, și ”Președintele Comisiei pentru problemele Revoluționarilor” din Senatul Romaniei; și membru în Comisia pentru Politică Externă. În prezent este ”ușchit” în S.U.A., după ce a avut grijă ca ”organele din România” să-l facă scăpat. Pot să vă dau adresa și datele de contact, dar nu mai are rost. Raymond Luca este cel care a decis, și Băsescu a semnat, ca martirul colonel Gheorghe Trosca să nu fie recunoscut ca ”erou-martir”, chiar dacă a murit împreună cu colegii săi în ambuscada de la Min. Apărării. Și a fost decapitat... Dar asta este altă poveste...

Veți afla mai departe că Nilă a făcut afaceri și în energie, ”a spălat” bani, a avut de-a face și cu ”afacerile flota”, dar ”justețea” și legislația i-au fost ”aplicate” în beneficiul personal al acestuia.

IV

De cum a pus piciorul în România, la ce fel de afaceri credeți că s-a gândit ”avocatul” Nilă, să le desfășoare?! Și aceste ”afaceri” au fost derulate de atunci și până în prezent. Este vorba de ”finanțări”, ”refinanțări”, ”achiziții”, ”fuziuni”, ”lichidări”, ”insolvențe”, ”consultanță” în privatizări și în derularea contractelor ”cu dedicație”. Și toate acestea au fost făcute sub autodefinirea sa ca mare expert economic, consultant financiar și avocat. ”Trei în unul”, precum nessul!
 
După revenirea sa în România, și-a cumpărat și ”meseria de jurnalist, respectiv moderator de emisiune tv”. Fabricate cu ajutorul imposturii și neimplicării corecte sau chiar deloc în unele cazuri, a magistraților!
Așadar prima firmă a lui Nilă în România a fost ”Schneker van Wyk & Pearson”, la început ca o reprezentanță în Constanța a celei din Johanesburg - Africa de Sud. Această firmă, avea s-o înscrie și la ”Camera de Comerț și Industrie România - Israel”.
 
Așa cum v-am arătat în episodul precedent, anturajul de început al Șmeker-ului a fost format din politicieni P.N.L. și P.D. Ca și ”consilier onorific” al lui Traian Băsescu, ministrul de atunci al transporturilor, Nilă a încercat să facă parte, pe o mică felie, din combinația afaceristă de vânzare a flotei comerciale române. El se laudă că a fost intermediarul dintre Băsescu și ”armatorul” grec Stelios Katounis. Minciună! Katounis nu avea nevoie de Nilă, un bășinos în căutare de posibilități de țepuire. Grecul era pe felie cu Fathi Taher! De fapt ”domnul consilier onorific” a fost un alt titlu cu care s-a împăunat singur țeparul Nilă. Din acest motiv și în ziua de astăzi ”are un cui” împotriva trădătorului de țară Băsescu. Este adevărat că Stelios a încercat să dea în România prima țeapă în afacerea "Petromin - Forum Maritime", unde pe baza unei garanții bancare de 25 de milioane de dolari depuse la ”Banca Țiriac” în 1993, garanție care ulterior s-a evaporat, a încercat să preia 51% din acțiunile Petrominului. Afacere care fusese pusă la punct încă din 1992, și-i aparținea lui Băsescu. Este vorba de aproximativ 300 de vapoare, care au fost vândute doar cu 70 de milioane de dolari!!! Dar Nilă și-a făcut afacerea sa ”flota fluvială”. Este vorba de țeapa – „Escrocheria Navol": 23 de nave fluviale românești (de la întreprinderea de stat Sc Navol Sa Oltenița) au fost achiziționate printr-o garanție bancară falsă! Urmărirea penală împotriva lui Niels și a altor 4 persoane pentru săvîrșirea infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală, fals și uz de fals, s-a ”evaporat” cu timpul.
 
”Tiparul” după care a funcționat firmele lui Nilă, indiferent că a fost vorba despre ”consultanță”, ”publicitate” sau ”combinație comercială gen cumpărător-vânzător” este acesta: Nilă a desfășurat ”afaceri ” de zeci de milioane de dolari, după care, ca să nu plătească nimic statului român, și-a băgat firmele în faliment sau în insolvență!!! Când a fost vorba de vreo ”privatizare”, Nilă o bloca inițial, până când clienții consultați de el preluau contractul. Exemple concrete: în cazul ”Termoelectrica-Giurgiu”, sau privatizarea ”Termica-Suceava”, în care trebuiau să câștige „clienții” săi din Israel. Marele ”consultant” Nilă s-a folosit de pilele sale din PNL și de ”vrăjeala” „obținerii de credite internaționale pentru companiile energetice” ale statului român! Doar din ”afacerea Termica-Suceava”, Nilă a câștigat ”pe consultanță” câteva miliarde de lei vechi, la vremea respectivă! (Aveți în foto un extras dintr-o stenogramă a ședinței Consiliului Primăriei Suceava – care a ”beneficiat” de consultanța lui Nilă, pe energie).
 
Așa s-a întâmplat cu toate cele zece firme pe care Nilă Șmeker le-a avut/unele le mai are!! Și când Fiscul se sinchisește totuși timid să-l execute, în urma neplății datoriilor către stat, constată că firmele lui Nilă au mers în pierdere și nu mai au ce executa! Datoria cumulată și neplătită către statul român este de aproximativ 9 milioane de euro (echivalent valutar)!
 
Nu am să înșir numele tuturor firmelor deținute de Nilă, cu toate datele fiscale, nu are rost să vă împovărăz lecturarea cu date tehnice. Dar am să dau exemplele cuvenite, în care vor figura firmele respective.
Spre exemplificare, pe firma ”SC Schnecker von Wyk & Pearson România SA” în care a fost asociat cu Adina Iulia Schnecker – soția sa, și cu Vasile Blănaru – fostul director comercial al Portului Constanța, Nilă a făcut ”afaceri” și cu produse petroliere! Astfel, după ”mecanismul patentat” de el, în 2010 firma a declarat o cifră de afaceri de doar 497.395 lei, și pierderi de 647.243 lei!! Când sinonimul de atunci al ANAF a vrut să-i execute firma pentru datoriile de 433.603 lei pe care le avea firma de consultanță, ”Schnecker von Wyk & Pearson România SA”, (conform datelor oficiale ale Ministerului de Finanțe, valabile la 30.09.2011), ”nu a mai avut ce să recupereze”! Și așa a rămas!!!
 
Ca un amănunt așa de ”chichi-michi”. Pe vremea când Nilă era avid de notorietate, a bătut palma cu familia Eram ca să-i fie ”părinți spirituali”. Astfel, un ”evreu agnostic care nu crede în religie și biserici” – după cum a declarat chiar el, s-a însurat cu o românca creștin-ortodoxă, Adina Iulia, într-o Biserică Anglicană, printr-o slujbă ecumenică!! ”Tablou” complet al imposturii caracteriale, și nicidecum al non-conformismului! Nașii de cununie au fost Andreea Esca și Alexander Eram!
 
Și o întrebare către ”organele de stat”: cât a recuperat statul de la Nilă, în urma țepei pe care a dat-o și față de furnizorii de utilități, după ce s-a mutat din ”Vila 14” din Snagov, a R.A.- APPS?!
 

V

Vă vorbeam de tiparul afacerilor de tip Nilă. Tipar aplicat pe toate cele zece firme ale sale!! Acest ”ecspârț” ”multivalent”! Patronatul ”România Tv” îl lasă să se desfășoare în voie pe postul tv respectiv. Mai nou, impostorul jurnalistic, s-a canalizat pe executarea noului ordin primit ”pe unitatea comercială”. Nilă prezintă paroxistic iminența răzbelului la ”granița României” și "beneficiile aduse de prezența trupelor americane în țările în care staționează", și zice: ”acele țări au avut o dezvoltare și o creștere economică extraordinară”!!! Nu vreau să-l înjur acum, pentru că prefer să puteți viziona postarea mea...
 
Revin la țepele Șmeker-ului, iertat și ocrotit de autoritățile române, inclusiv de așa zisa justiție.
 
Pe firma ”Schnecker von Wyk & Pearson Pro Finance SRL”, care ulterior a devenit "Capital Finance Consult" SRL (J40/13658/2004, CUI 16706445), Nilă s-a asociat cu Dan Florin Trepcea, fostul deputat PL '93 -PAC din legislatura '92- '96. Rulajul declarat al afacerilor a fost de doar 557.259 lei, iar pierderile de 318.019 lei! Pe această firmă, ANAF ar fi trebuit să execute silit pentru datorii la stat, suma de 1.284.922,82 lei!
 
Pe firma ”Schnecker von Wyk & Pearson Pro Accounting & Tax” S.R.L. a desfășurat ”afaceri” declarate de doar 233.834 lei și pierderi de 58.188 lei! Ce credeți că a executat ANAF-ul?! Deja știți! Repet, sumele sunt la nivelul anilor 2006 -2010.
 
Nu mai înșir sume, devine obositor. Așa a făcut afaceri Nilă și pe următoarele firme, în care a fost asociat, firme ”pe pierdere” și ”fisc” rămas cu buza umflată, adică bani către stat și implicit popor: ”Schnecker von Wyk & Pearson Capital Projects” SRL, ”Schnecker von Wyk & Pearson Pro Retail” SRL (acționariat asigurat de ”SC Schnecker von Wyk & Pearson România” SA – la care este acționar și Vasile Blănaru – fostul director comercial al Portului Constanța, George Lilian Popescu, Tudor Marius Jan).
 
Apropo de Vasile Blănaru, asociatul lui Nilă, trebuie să vă spun că acesta era la rându-i asociat pe firma, care a fost dizolvată, ”Forey Man DPS Management Grup” SA, din București cu Gheorghe Talpeș, Mihai Rotariu, Cornel Rudăreanu. Ghe. Talpeș este fratele lui Ioan Talpeș, fostul șef SIE, Cornel Rudăreanu a fost colonel DIE, până în 1990, și apoi șeful de cabinet al fostului șef SRI, Virgil Măgureanu și, în cele din urmă, asociat și consilier al lui Sorin Ovidiu Vîntu.
 
Revin la firmele lui Nilă, care după o perioadă de existență în pierdere, au sucombat față de obligațiile de plată către statul român. Este cazul și a firmei ”SC Eurotel International” SRL (J40/2317/2004, CUI 16149778), (acționariat împreună cu ”elvețianul” Dr. Iur. Bernhard Madorin), care ca exemplu, la afaceri de doar 15.500 lei, a avut pierderi de 168.059 lei! Altă firmă, ”GMG Prodimpex” SRL a fost desfințată, după activitate! Firmele ”SC Trend Publishing” SRL (în asociere cu Răzvan Alexandru Spiridon și Alexandru Emanuel Bălțatu), SC ”Euro Leasing” SRL (în asociere cu Viorel Pascale) – sunt alte firme ale Șmeker-ului. Altă firmă, același mecanism "Nova Advisory" SRL (J40/14060/2011; CUI 29384090).
 
Culmea tupeului lui Nilă, pe firma "Schnecker Van Wyk & Pearson" UK LTD, acesta a cerut bani statului român, după ce a băgat-o în insolvență cu pierdere de 1,2 milioane de lei. El s-a mai înscris și în tabelul creditorilor, ca persoană fizică, aducând o dovadă că firma sa îi datorează tot lui 73.689 de lei!
 
Șmeker a făcut ”afaceri cu petrol”, și prin firma ”SC Sky Petrol” SA București, (în acționariat cu turcii Hakan Avci și Avsar Kederoglu). Pe această firmă a avut o cifră de afaceri de peste 8 milioane de lei și pierderi de 154.200 lei!
Ca o chestie de can-can, și de miștocăreală, dar care ”a ținut la proști”, Nilă s-a lăudat că a condus pînă în 2009, ca „guvernator", filiala - „districtul 124” din România a organizației masonice ”Lions Club International”. Avea pe mână și-un ”ghiul” specific, ca să demonstreze asta! S-a declarat și jupânul ”Clubului Lions Millenium” din București și președintele Fundației ”Robin Hoodd”. Tot ca ”istoric”, masonul Nilă din cadrul ”Marii Loje Naționale” din România s-a mai lăudat că a fost, maestru lojii masonice ”Codex Diplomaticus” de la Chișinău! Autopretins mason de rangul și teapa celor din ”Rotary și Lions”, Nilă zice că face parte dintr-o „castă a aleșilor, a elitelor sociale” și că din acest motiv ”în clubul selectităților de origine franceză și scoțiană sunt și unii membri ai partidelor politice”...
 
Acuș, eu v-aș spune ceva, sper să nu vă dezamăgesc așteptarea față de importanța impostorului Nilă. Au fost ani, în trecutul meu, în care tot felul de pițifelnici cu aere de aristocrați, dar cu jeg sub unghii și sugători de măsele, mi-au propus să fac parte din nuș’ ce cluburi și entități d-astea masoane. Dacă la început au îndrăznit chiar să-mi solicite bani pentru accedere, ulterior au ajuns să mă roage s-o fac moca!! Atunci am înțeles că era voarba despre o afacere prin care niște proști parveniți erau taxați de o sumă de bani, la acea vreme cuprinsă între 1000 și 3000 de dolari, și că nu avea nimic de-a face cu masoneria adevărată! Cazul lui Nilă Șmeker!
 
În paralel cu activitatea de țepar, Nilă și-a făcut intrarea și la TVR, tot pe filieră PNL-istă, ca mare realizator de emisiune! Am foști colegi și buni prieteni, care își aduc aminte de apariția bruscă și impusă a lui Nilă. Ei deja realizau emisiunea ”Turnul de control”. În 1999-2000 a ”realizat” la TVR 2 două emisiuni „Turnul de control” și „Pe muchie de cuțit”. ”A-B-C”-ul în televiziune de la foștii mei colegi l-a învățat, colegi care de fapt făceau toată munca. Colegi care erau invitați în mod excepțional la sediul de atunci al firmei ”SC Schnecker von Wyk & Pearson România” SA, care se afla în fosta vilă a mareșalului Ion Antonescu, pusă la dispoziția sa de către R.A.-APPS și care în prezent este sediul PNL. Vila a fost închiriată de Nilă pe firma ”VNG” SRL, chirie care a fost plătită în avans pe 12 ani cu suma de 360.000 de dolari, adică 6,2$/mp pentru o suprafață de 500 de metri pătrați. De ce a ”plătit în avans”, mai ales că la scurt timp avea să i se de-a alt spațiu, acela din vila lui Antonescu fiind preluat de P.N.L., care bine înțeles că... i-a returnat diferența de bani?!
 

VI

Așadar guristul teve Nilă, ”ecspârt” în ”toate” a fost ”uns” de către PNL ca realizator de emisiune la TVR 2. Nu fuseseră îndeajuns combinațiile de afaceri cu politicienii liberali, care au debutat încă din 1993, când Nilă figura pe lista de experți mandatați de Guvernul României! Consilier pe bune, și nu cum avea mai târziu să se laude impostorul că a fost consilierul europarlamentarului italian Antonello Antinoro, în cadrul Sky and Space Intergroup. Antinoro care a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru fraudare de voturi și legături de afaceri cu membrii mafiei Cosa Nostra.
 
Și apropos de ”împăunare cu titluri”, Nilă mai avea în C.V. și pe acela că este ”Sovereign Ambassador” al ”Ordinului Ambasadorilor Americani”, ”disticție” care se vindea de către ”American Biographical Institute” cu aproximativ 200 de dolari!
 
Între prestațiile pe care le ”oferea” Niels Schnecker clienților săi, chiar și în timpul guvernului Tăriceanu, dar și după aceea, a fost și recuperarea de TVA, plătibilă de către statul român. Chiar Nilă se lăuda că firma sa a fost primul consultant fiscal care a reușit o recuperare de TVA de un milion de euro!!! Plătiți într-o tranșă!!!. ”Nu numai că a fost aprobată, dar am încasat și banii". Traficul de influență cu PNL-ul partidul de guvernămînt, făcut și scos în evidență pe față!!
 
Una dintre firmele sale a oferit ”consultanță” și ”reprezentare”, prin intermediul ”avocaților săi”(!!!), ”Stațiunii de Cercetări Pomicole Băneasa”, care avea un patrimoniu de aproximativ 1,5 miliarde de euro, numai pentru suprafața de 40 de hectare pe care o deținea! Stațiune de care ulterior s-a ales praful!! Și care ”în mod întâmplător” s-a trezit pe suprafața învecinată cu un sediu al ”Selgross Băneasa”, client al lui Nilă pe care l-a adus în locația respectivă!!
Chiar Nilă declara la vremea respectivă: ”Când piața forfetară a început ușor-ușor să se stingă, noi am început să ne uităm la investitori străini pe care să-i aducem în România. Unul dintre ei este Selgross, pe care noi i-am adus în țară, noi le-am făcut toată extinderea ș.a.m.d. Selgross, după părerea mea, a rămas cu noi datorită locației și clădirii (este vorba de vila mareșalului Ion Antonescu), dovadă că mai târziu ei și-au luat acea bucată de teren din Jandarmeriei, unde este Selgross Băneasa acum. Selgross este la capătul livezii, nu e în livadă. E pe o bucată de teren ce aparținea unor germani. Inițial, poate să spună cine vrea ce vrea, ei au semnat contractul, după părerea mea, datorită locației, fiindcă «au mușcat cu noi», se uitau la noi frumos, zic eu, datorită acelei locații. Au fost foarte impresionați”.
 
Ceva DNA sau alte ”organe” care să verifice afacerile și veniturile declarate de Nilă la autoritățile fiscale?! Nexam!!!
Ca o ”recunoaștere a meritelor” sale, familia Nilă este ”recompensată” de către PNL! După ce firma „Schnecker Van Dyk & Pearson România" SA a fost băgată în insolvență chiar de Șmecher, lăsând la stat o datorie de 1.319.347,83 lei, acesta a reînfințat-o, denumind-o „FDI Real Invest Consulting" SA (J40/7466/1996, CUI 8781675). Și ce credeți că a făcut PNL?! Iuliei Adina Schnecker, care a fost directorul general al „Schnecker Van Dyk & Pearson România" SA, i-a dat postul de director al ”Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale” din Ministerul Transporturilor!! Apoi, pentru că familia Nilă se afla în vizorul unor cercetări penale, același PNL a făcut-o pe consoarta lui Nilă, ”Consilier economic” al Ambasadei Romaniei în Spania și șefă a ”Biroul-ui de Promovare Economică și Comercială” din cadrul aceleiași ambasade.
 
Familia Nilă s-a ușchit în Spania în perioada respectivă!! Nilă ”renunțând” și la funcția de consilier al senatorului PNL, Raymond Luca. Din Spania, el Nilă ”ecspârtul” grăia în cadrul ”corespondențelor jurnalistice” la ”Antena 3” și uneori la ”România Tv”. Multe dintre zicerile sale erau imbecile și total pe dinafară cu legile în vigoare și cu realitatea! Și el ”le zicea” în calitate de mare expert economic!
 
Ca un mic amănunt care reliefează încă o dată caracterul ”modelatorului teve” Nilă, vă mai spun că în declarația de avere și interese depusă de Iulia Adina Schnecker, la numirea în funcțiile publice ale statului roman, Șmeker figurează cu un venit de trei ori mai puțin decât sotia lui. Doar ca exemplu, în 2013, el a avut venituri declarate pe tot anul, de doar 10.536 lei de la una dintre firmele sale, iar nevastă-sa a avut salarii cumulate, de la companiile statului (CNADNR, CFR Marfa si Ministerul Transporturilor), în cuantum de 71.106 lei. În schimb, familia Schnecker a împrumutat o firmă cu aproximativ 1,3 milioane de euro, și are datorii de 600.000 de euro; mai deține două terenuri în județul Ilfov, în suprafață de 5,300 mp., și un imobil închiriat unei firme, de pe urma căruia câștiga 72.000 de lei pe an!
 
La întoarcerea în România, Nilă este primit la ”Antena 3” unde împreună cu Sabina Iosub, ”realizează” emisiunea ”Previziunile zilei”.
 
Și ce credeți?! Nilă este numit de PNL să devină președintele Consiliului de Administrație al CFR S.A.!! Ofertă pe care Șmeker o refuză, fiind prea expus în acea poziție...
 
 

VII

 
 
Nilă...Nilă!!! Acest ”Bulă” – ”modelator teve”, care grăiește el ”ca cum” s-ar pricepe și la strategii de răzbel, mare susținător al ”îngăuririi” și al cantonării în România al ”trupeților armiilor străine”!!
 
Așadar după ce Nilă a refuzat să preia președinția Consiliului de Administrație al C.F.R. S.A., în mandatul ministrului transporturilor Ovidiu Silaghi, s-a trezit apreciat dinnou, ”la justa sa valoare” de către PNL. Chiar Crin Antonescu, desemnat de către partid să candideze la Președinția României la alegerile din 2014, a afirmat despre Șmeker: „Avem nevoie de viziunea sa occidentală, de experiența și succesele sale, mai puțin știute publicului larg, înregistrate în cadrul campaniilor electorale din SUA"! Chiar comunicatul PNL spunea: „în perioada 1980-2008, Niels Schnecker a participat la organizarea a peste zece campanii electorale în S.U.A., dintre care șapte pentru cursa prezidențială”. Pe bune?!! Adică toți ăia din penele erau handicapați, nimeni nu verificase în prealabil minciunile lui Nilă?!!
 
Așa că Nilă a fost numit șef al campaniei electorale PNL, pentru candidatul la Președinție, Crin Antonescu!!!
 
Ca atare, Nilă și-a dat demisia de la Antena 3 și și-a luat în primire noul rol. Dacă credeți că el a fost numit șef de campanie pentru așa zilsele lui calități, vă înșelați.
 
El a fost numit pentru că, printre altele, a ”spălat bani” pentru diverși politicieni ai partidului. Sub mandatul lui Ovidiu Silaghi ca ministru la Ministerul Transporturilor, Șmeker a făcut parte din grupul infracțional organizat prin care politicianul PNL a ”spălat bani”. În mecanismul infracțional s-au folosit două firme fantomă din Belgia, ”Ensemble International Consulting Group” SPRL și ”Eble” SPRL, firme înființate special pentru spălarea banilor. La acestea ajungeau în tranșe de bani, comisioanele pentru deblocarea sumelor de plată datorate de statul român, provenite din contractul între ”Astaldi S.p.a.” – firmă abonată la contractele cu autoritățile autohtone și ”CFR Călători”. Banii plecau la cele doua firme din Belgia și se întorceau, ca plăți către firme de consultanță și publicitate din România. Din rechizitoriul procurorilor belgieni care au demarat și condus ancheta, reiese clar mecanismul prin care instituțiile publice comisionează-căpușează contractele consistente acordate multinaționalelor. Procurorii belgieni și OLAf au luat la ”puricat” firmele românești care au beneficiat de fonduri ISPA și din care au plecat la firmele din Belgia o parte din bani. Bani care s-au întors la firmele de publicitate, sau la firmele familiei Nilă Șmeker, cu sediul pe bulevardul Ion Ionescu de la Brad din București, sectorul 1. Căci magistrații o au în vizor și pe Adina Iulia Șmeker!!!
 
Așa au fost „albiți” pentru PNL 2.167.286 euro. De fapt procurorul cere în rechizitoriu recuperarea pagubelor în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, numai către statul belgian.
 
Aveți în fotografii pagini din rechizitoriul aflat în lucru, dar care se pare că pentru ”justițea mea” johanistă nu reprezintă mai mult decât o modalitate de a ”face dreptate” doar prin ”acari Păuni”, și a furniza dosare de șantaj politicienilor aflați la butoane!! În mod normal Șmeker și toți cei implicați trebuiau reținuți de mult, dar... O să vedem... Procurorii români au făcut până acum în așa fel încât o parte din cei incriminați să fie salvați, pentru că rechizitoriul lor se referă doar la o spălare de bani pentru o firmă aflată în insolvență și pe directoarea acesteia!!! De râsul lumii și al colegilor magistrați din Belgia, Spania și Italia care taie în carne vie în acest dosar imens de spălare de bani!
 
Și știți ce este mai dureros?! Că Nilă apare în continuare la teve, la momentul oportun o să se ușchească definitiv din țară, și... Și el nu întâmplător și-a autointitulat prestația tevistă ca fiind ”șmecheria zilei”! Dacă intrați pe pagina de prezentare a emisiunii sale de la ”România Tv”, vedeți că este și semianalfabet, punând virgulă între subiect și predicat, și prezentându-se așa cum este de fapt în realitate: „Schneckeria zilei, este o pastilă de analiză a evenimentului principal al zilei din punctul de vedere al cetățeanului Gogu. De luni pana joi la 10.30 ± câteva minute la RomâniaTV și în reluare imediat după aici pe acest canal de KZlife”.
 
Patroane de cacao al ”România Tv”, zi bre că Gogu ”știe tot” ”esplică ca un ecspârț” durerile zilei, la comanda celui care-l plătește! Sau pardon, de fapt el o face pe gratis, pentru că așa își menține notorietatea care-i conferă posibilitățile de țepuire a românilor...
 
 
 
DOCUMENTELE:
 
FILA 1
 
FILA 2
 
FILA 3
 
FILA 4
 
FILA 5