ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vânzarea site-ului HotNews a intrat în ultima fază. Angajații publicației au fost anunțați azi oficial că urmează preluarea, într-o ședință la care au venit atât publisherul actual și fondatorul HotNews - Ioan Mărgărit, dar și cumpărătorul - Dragoș Vîlcu și viitorul publisher HotNews - Răzvan Ionescu.

După tranzacție, Răzvan Ionescu își va reduce implicarea în proiectul Recorder, informează PaginadeMedia.ro. citată de ȘtiripeSurse:

Vânzarea Hotnews. Ce se cumpără? Toată firma care editează Hotnews

Practic, Multi Media Est, compania lui Dragoș Vâlcu, preia în totalitate compania Media Bit Software, care editează Hotnews. Totodată, va trece la noul proprietar și site-ul Startupcafe, dar și partea de proiecte speciale Smile Media. Euractiv, site lansat de Manuela Preoteasa (co-fondatoare HotNews), nu este parte a tranzacției. Înțelegerea este făcută, contractul urmând să fie semnat în următoarele săptămâni.

Structura Media Bit Software în momentul tranzacției:

  • Ioan Mărgărit – 36,98%
  • Manuela Preoteasa – 31,48%
  • Andrei Woinarowski – 17,99%
  • Răzvan Cornețeanu – 9,04%
  • Tereza Sălișteanu – 4,50%

Legat de posibilul preț al tranzacției, Libertatea nota că s-ar ridica la două milioane de euro.

Cine va conduce HotNews? Răzvan Ionescu, noul publisher

În momentul de față, administrator al Hotnews este Ioan Mărgărit, cel care a fondat publicația. După semnarea contractului, poziția de publisher și de administrator va fi deținută de Răzvan Ionescu.

Răzvan Ionescu este publisher al publicațiilor ZYX (o companie în care este partener, cu aproximativ 20%, alături de Dragoș Vîlcu). Este vorba de site-urile Totul despre mame, Panorama, Lovedeco, Smartliving și b365.

Totodată, Ionescu este publisher și co-fondator al publicație Recorder. În trecut, Răzvan Ionescu a avut poziții de management în grupul Adevărul (director editorial), Evenimentul zilei (redactor-șef), Jurnalul Național (redactor-șef și apoi director executiv la Compania Jurnalul) și TVmania (redactor-șef).

Dacă Dragoș Vîlcu și Răzvan Ionescu sunt parteneri în ZYX Publishing, de ce Hotnews este preluat pe Multi Media Est?

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, răspunsul ține de puterea financiară a companiei Multi Media Est de a perfecta o tranzacție de anvergură, ceea ce implică și un credit bancar, comparativ cu ZYX Publishing, firmă cu un istoric de câțiva ani.

Vor fi schimbări în redacția Hotnews? Ce va face actualul administrator, Ioan Mărgărit

Structura redacției Hotnews rămâne neschimbată după tranzacție, cu Clarice Dinu redactor-șef. Clarice Dinu nu este la prima colaborare cu Răzvan Ionescu. În trecut (2004-2008), a lucrat în departamentul politic la Evenimentul zilei, când Răzvan Ionescu era redactor-șef al ziarului.

Ioan Mărgărit, actualul administrator al Hotnews, va fi înlocuit de Răzvan Ionescu, dar nu se rupe complet de publicația pe care a fondat-o.

Mărgărit va rămâne o perioadă pe un contract de consultanță cu Hotnews. La fel se va întâmpla cu un alt acționar Hotnews, Andrei Woinarowski, responsabil cu partea tehnică. El își vine partea, dar se ocupă în continuare de aspectele tehnice ale platformei HotNews.

În cadrul discuției, Răzvan Ionescu a întărit ideea că noul acționar nu are nicio intenție de a renunța la actuala echipă a publicației. "Ne dorim ca oamenii să meargă în continuare cu noi pe o perioadă nelimitată", a spus Răzvan Ionescu în ședința de astăzi.

Unde va fi redacția?

Hotnews va fi integrată administrativ în grupul ZYX, dar redacția va rămâne, pentru o perioadă de timp (cel puțin în acest an) la actuala adresă.

Încă de la lansare, redacția HotNews (care are inclusiv un studio de producție) funcționează pe Calea Victoriei, în clădirea fostei case de modă Venus.

Ce face Răzvan Ionescu cu Recorder

Răzvan Ionescu este unul dintre fondatorii Recorder și, în prezent, publisher al proiectului de conținut video.

Din informațiile Paginademedia.ro, Ionescu urmează să își restrângă implicarea în proiectul Recorder. Totodată, Ionescu ar urma să renunțe în timp la pozițiile executive de publisher și de administrator pe care le are la Asociația Recorder.