ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți seară, pe Wembley au răsunat huiduieli în unele secțiuni ale stadionului Wembley, în timp ce jucătorii Angliei și Italiei au ținut un minut de reculegere înainte de startul partidei, în semn de omagiu pentru cei afectați de atacul terorist de luni de la Bruxelles, unde au murit doi oameni, și pentru victimele atacului HAMAS din Israel, relatează Daily Mail.

Meciul dintre Belgia și Suedia a fost întrerupt la pauză luni seară, când s-a aflat că un atacator înarmat era în libertate la Bruxelles, după ce a ucis doi fani suedezi. În cele din urmă, poliția l-a împușcat mortal pe atacator marți dimineață.

Mii de suporteri au fost ținuți închiși în interiorul stadionului Regele Baudouin pentru propria lor siguranță, înainte de a fi eliberați la primele ore ale dimineții.

Au început să urmeze omagii în onoarea celor două victime care și-au pierdut viața în mod tragic, jucătorii Angliei și Italiei aducându-și, de asemenea, omagiile înainte de meciul de marți.

UEFA a confirmat planurile de a observa ceea ce a descris ca fiind un "moment de tăcere" prin intermediul canalului oficial X mai devreme în cursul zilei, iar suporterii adunați în interiorul stadionului Wembley au fost rugați să respecte și ei această ocazie. Unii suporteri, însă, nu au făcut acest lucru.

Organismul de conducere european a scris pe Twitter: 'Un moment de reculegere va fi ținut la toate meciurile de calificare la UEFA EUR0 2024 din această seară, în memoria celor două victime ale atacului terorist de ieri de la Bruxelles, înaintea meciului dintre Belgia și Suedia'.

Cu toate acestea, tăcerea a fost întreruptă în unele momente, când unele părți ale fanilor din jurul terenului au fost auzite strigând în timp ce se respecta momentul. Huiduieli au fost auzite în jurul unor secțiuni superioare ale tribunei de pe Wembley.

Majoritatea suporterilor au întrerupt liniștea au strigat și huiduit, în timp ce alții din teren au încercat să își prezinte omagiile în ciuda huiduielilor. Unii au aplaudat în încercarea de a înăbuși huiduielile.

VIDEO: