ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Rezervaţia cărăşeană Armeniş a fost populată cu circa 30 de zimbri printr-un proiect al WWF România în parteneriat cu Rewilding Europe, aceiaşi iniţiatori lansează un proiect similar de repopulare a munţilor din România cu turme de zimbri şi în zona satului Poeni, comuna Densuş. 
 
Ţarcul va găzdui în urma implementării proiectului peste 50 de zimbri pe o suprafaţă de 122 de hectare, scrie Ziua de Vest.
 
Reprezentanţii celor două asociaţii au solicitat de la Comisia Europeană o finanţare în valoare de aproximativ două milioane de euro pentru un alt proiect ce îşi propune readucerea zimbrului în libertate, după cel de la Armeniş din judeţul Caraş – Severin.
 
În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea, toţi urmaşi ai doar 12 străbunici. Cândva, familia zimbrilor ocupa Europa şi America de Nord. Zimbrul caucazian a dispărut pentru totdeauna.