ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenții FBI consideră că există suficiente dovezi pentru a-l acuza pe Hunter Biden de evaziune fiscală, transmite Daily Mail.

Washington Post susține că ancheta asupra fiului președintelui, care a început în 2018, se află acum în mâinile procurorului David Weiss, care a fost nominalizat de Donald Trump și care ar urma să supervizeze orice decizie de inculpare.

Investigația a fost declanșată de afacerile lui Hunter Biden cu țări străine în timp ce tatăl Joe era vicepreședinte, iar acuzațiile ar putea include neplata impozitului pe venit, spălare de bani și încălcări ale legislației fiscale americane.

O serie de afaceri pe care Hunter le-a încheiat cu magnați din China, Ucraina și Kazahstan au făcut obiectul unei examinări intense - iar președintele a insistat că nu știe nimic despre ele.

DailyMail.com a obținut însă un mesaj vocal din 2018 care stabilește că Joe avea cunoștință, spunând "Cred că ești în regulă", în urma unui articol din New York Times care detalia o legătură între Hunter și un mogul chinez al petrolului.
 

De asemenea, anchetatorii au analizat dacă a mințit în 2018 în legătură cu actele pentru a cumpăra o armă pe care soția regretatului său frate, Hallie, a aruncat-o ulterior la gunoi în apropierea unui liceu din Delaware.

 
Chestiunea privind achiziționarea de arme se referă la actele standard pentru achiziționarea unei arme. Pe formular, Hunter a negat că ar fi folosit droguri ilegale sau că ar fi dependent de droguri.

El a dezvăluit în propriile memorii că a fost dependent de cocaină și că s-a luptat cu consumul de droguri și alcool.

Imaginile găsite pe laptopul său, care au apărut cu câteva săptămâni înainte de ziua alegerilor din 2020, par să arate că Hunter consuma cocaină. 

E-mailurile urmărite pe laptop indică, de asemenea, o serie de activități de afaceri în China și în alte locații.
 
De asemenea, el a obținut o poziție profitabilă în cadrul unui consiliu de administrație al unei companii energetice ucrainene și a făcut afaceri în Kazahstan și în alte locații îndepărtate.

Chestiunea armelor de foc este de genul celor pe care procurorii uneori le acuză și alteori le trec cu vederea. 

Rebecca Roiphe, profesor de drept la New York Law School, a declarat pentru DailyMail.com că urmăririle penale pentru minciună pe un formular federal sunt rare, dar dacă este vinovată, infracțiunea este pasibilă de o amendă de 250.000 de dolari și de până la 10 ani de închisoare.

„Procurorii au o largă discreție în a decide dacă să aducă acuzații într-un caz, chiar dacă au suficiente dovezi pentru a demonstra că o persoană a încălcat legea penală federală”, a spus ea. 

„Printre factorii pe care un procuror îi poate cântări se numără: amploarea prejudiciului cauzat de infracțiune, trecutul sau caracteristicile infractorului și dacă acesta a făcut eforturi de restituire sau a dat semne de reabilitare, modul în care au fost tratate cazuri similare în trecut și, în general, dacă această cheltuire de resurse ar fi în interesul publicului.

Cred că urmăririle penale pentru minciună pe formularele de cumpărare de arme sunt relativ rare, dar nu cunosc cifrele exacte. Îmi imaginez că, în general, ar fi destul de greu de dovedit că o persoană a mințit pe formular. În cazul infracțiunilor fiscale, procurorii tind să ia în considerare dacă individul a făcut eforturi pentru a plăti taxele restante și dacă ar fi suficient să se urmărească despăgubiri civile. 

Procurorii federali iau în considerare acest lucru deoarece, în unele cazuri, pot obține o soluție rezonabilă și pot descuraja alte persoane să comită infracțiuni fiscale fără a cheltui resurse pentru o urmărire penală.

În ceea ce privește sentințele, pedeapsa pentru infracțiunile fiscale ar varia în funcție de infracțiunea particulară imputată. Sentința pentru minciună pe formularul federal ar putea fi de până la zece ani de închisoare”.