ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Accuzat că a mințit cu bună știință în documentele federale atunci când a declarat că nu era consumator de droguri pentru a cumpăra un revolver și muniție de la un magazin de arme din Wilmington la 12 octombrie 2018, precum și că a deținut ilegal arma timp de 11 zile, i-ar putea aduce o condamnare de 25 de ani fiului președintelui Biden, relatează Știripesurse.

El a pledat nevinovat, iar echipa sa juridică susține că se afla în recuperare în momentul în care a cumpărat arma.

Acuzarea este așteptată să își încheie pledoaria joi, după ce va chema alți șase martori, inclusiv Hallie Biden, fosta parteneră a lui Biden și văduva fratelui său, precum și ofițeri de poliție din statul Delaware, un agent DEA și un expert criminalistic.

Printre ceilalți martori ai acuzării s-a numărat Gordon Cleveland, fostul angajat al magazinului de arme care i-a vândut arma domnului Biden în 2018.

În mărturia sa de miercuri, Cleveland a declarat că i-a spus dlui Biden - și tuturor celorlalți clienți - să completeze "sincer" formularul.

Acuzarea încearcă să dovedească faptul că Hunter Biden, care a scris un memoriu despre dependența sa de droguri, abuza de cocaină în momentul în care a cumpărat arma.

Fosta iubită a lui Hunter Biden a declarat în fața juriului că acesta abuza de cocaină "la fiecare 20 de minute sau cam așa ceva" când s-au cunoscut.
 
Zoe Kestan, care l-a întâlnit pe Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, în timpul unui "dans privat" la un "club pentru domni" din New York, a declarat în fața instanței că acesta retrăgea deseori bani pentru tranzacții cu droguri.

Kestan a detaliat consumul de droguri al lui Hunter Biden în timpul relației lor. În prima zi în care s-au întâlnit la clubul gentleman's în decembrie 2017, ea a spus că acesta a început să fumeze crack "în 10 minute".

Ea a spus că a văzut acest model repetat în timpul relației lor în camere de hotel de lux din New York, New Jersey și California.

Ea a spus că Biden "ar fi vrut să fumeze imediat ce se trezea".

De asemenea, Kestan a declarat că l-a văzut fumând crack în Malibu, California, timp de mai multe zile în septembrie 2018, cu o lună înainte de a cumpăra arma.

Procurorii au arătat juriului imagini care ar fi fost făcute de Kestan și care arătau pipe de crack în camerele în care a stat cu Hunter Biden.