ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul special desemnat să supravegheze ancheta federală asupra lui Hunter Biden intenționează să ceară o punere sub acuzare de către marele juriu a fiului președintelui înainte de sfârșitul lunii septembrie, a declarat miercuri procuratura într-un document depus la tribunal, potrivit NBC.

Procurorul  și-a anunțat intenția de a-l inculpa pe Hunter pentru deținere ilegală de armă de foc, potrivit documentelor judiciare făcute publice miercuri.
 
 
"Speedy Trial Act" (Legea privind procesele rapide) prevede că guvernul trebuie să obțină trimiterea unui rechizitoriu de către un mare juriu până vineri, 29 septembrie 2023, cel mai devreme. Guvernul intenționează să obțină returnarea unui rechizitoriu în acest caz înainte de această dată", au scris procurorii în dosarul de miercuri.

Atât cazul armelor de foc, cât și cel al taxelor ar fi trebuit să fie rezolvate în cadrul unei audieri de recunoaștere a vinovăției în acest an, înainte de a se destrăma din cauza întrebărilor unui judecător cu privire la acord.
 
Înțelegerea ar fi dus la anularea acuzației privind armele de foc în doi ani, dacă Biden nu avea probleme, împreună cu o recomandare de eliberare condiționată pentru acuzațiile fiscale.

Abbe Lowell, un avocat al lui Biden, a declarat miercuri într-o declarație că echipa sa juridică consideră că acordul semnat în cazul armelor de foc "rămâne valabil și împiedică depunerea unor acuzații suplimentare împotriva domnului Biden, care a respectat condițiile de eliberare în baza acestui acord în ultimele săptămâni, inclusiv vizitele regulate ale biroului de probațiune".

"Ne așteptăm la o rezolvare corectă a investigației întinse, de 5 ani, asupra dlui Biden, care să se bazeze pe dovezi și pe lege, nu pe presiuni politice din exterior, și vom face tot ce este necesar în numele dlui Biden pentru a obține acest lucru", a adăugat el.

Procurorul general Merrick Garland l-a numit pe procurorul David Weiss, cu sediul în Delaware, în calitate de consilier special pentru a supraveghea cazul lui Biden. Weiss, nominalizat de Trump, se ocupa deja de anchetă, dar ceruse să fie ridicat la rangul de consilier special.

Această numire a avut loc la 11 august, cu puțin timp înainte ca procurorii din biroul lui Weiss să declare că negocierile privind acuzațiile de taxe și arme împotriva lui Biden au eșuat. Biroul său a precizat în documentele depuse la tribunal că, în lipsa acordului de recunoaștere a vinovăției, existau probleme legate de locul de desfășurare a procesului și că, cel mai probabil, cazul va trebui să fie judecat în California sau la Washington D.C. Procurorii au sugerat, de asemenea, că ar putea aduce acuzații diferite în noul caz.

În conformitate cu termenii acordului inițial, Biden ar fi pledat vinovat la acuzațiile de infracțiune fiscală pentru neplata impozitului pe venit, iar procurorii au stabilit un acord conex care ar fi putut duce la respingerea acuzației privind armele de foc.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat de fraudă fiscală și de achiziția unei arme de foc, ceea ce legea îi interzicea fiind dependent de droguri.