ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții unei adolescente bolnave de leucemie se luptă cu refuzul unui spital de a efectua un transplant salvator de vieți din cauza lipsei vaccinării Covid-19, transmite Rebel News.

În toată Canada, pacienților în fază terminală li se refuză accesul la transplanturi de organe salvatoare din cauza faptului că nu sunt vaccinați împotriva COVID-19.

Părinții unei adolescente din Sydney susțin că acesteia i se refuză un tratament salvator pentru cancer pentru că nu a fost vaccinată împotriva Covid-19.

Dazelle Peters, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticată cu leucemie în 2020 și are nevoie de un transplant de plămâni.

Dar tatăl ei, Josh Peters, a declarat că un chirurg de la Spitalul St Vincent i-a spus că, dacă fiica sa nu primește vaccinul, va fi o "amenințare majoră pentru toți cei (din spital) care au făcut ceea ce trebuia".

"Felul în care ne-a făcut să ne simțim a fost că nu au vrut să îi facă transplantul de plămâni", a spus el.

Spitalul a declarat că purtătorul de cuvânt a confirmat că "politicile și orientările lor nu ar sprijini transplantul" unei persoane nevaccinate.

"Starea de vaccinare împotriva diferitelor infecții este o parte esențială a acestei evaluări pentru a asigura perspective optime de supraviețuire după transplant", a declarat un purtător de cuvânt al spitalului.

"În consecință, există orientări și recomandări naționale privind vaccinarea înainte, dar și după transplantul de organe".

În ciuda acestui fapt, purtătorul de cuvânt a insistat că fiecare pacient a fost evaluat "individual".

"Există și alte complexități care trebuie evaluate înainte de a se putea lua o decizie informată cu privire la oportunitatea și caracterul practic al transplantului pentru Dazelle", a spus purtătorul de cuvânt.

Aceștia au precizat că atunci când adolescenta a primit un transplant de măduvă osoasă, sistemul imunitar al organismului ei a atacat celulele sanguine ale donatorului, considerându-le străine.

Faptul că sistemul imunitar este compromis ar putea complica și mai mult o procedură de transplant, au spus ei.

"Am solicitat o monitorizare suplimentară din partea ei și a medicilor ei pentru a face o evaluare în cunoștință de cauză", a declarat purtătorul de cuvânt.

Fostul adjunct al medicului șef adjunct, Dr. Nick Coatsworth, a declarat că există motive întemeiate pentru a cere ca pacienții transplantați să ia vaccinul Covid.

"Din punctul de vedere al unui medic de transplant, cel mai mare risc pentru tine este că atunci când îți lovim sistemul imunitar în acest fel, dacă primești Covid-19 fără a avea vaccinul, atunci există un risc semnificativ ca organul să moară odată cu tine", a declarat el la începutul acestui an.

"Și nu vrem să ți se întâmple asta și nu vrem să se întâmple nici familiei care a făcut acea donație sacră".