ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Deputatul PSD, Andreea Cosma, a fost condamnat, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul ''Ciuperceasca'', decizia nefiind definitivă.
Dosarul privește vânzarea la prețuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii ''Ciuperceasca'', intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN. Andreea Cosma este fiica fostului președinte al CJ Prahova Mircea Cosma.
 
În același dosar, Florin Anghel, fost deputat PDL și fost președinte al CJ Prahova, și Dănuț Cornea, la data faptei președinte al Consiliului de Administrație al SC Plopeni Industrial Parc SA, au primit câte 4 ani închisoare cu executare.

Judecătorii au reținut contribuția egală la producerea acestui prejudiciu în sarcina inculpaților Dănuț Cornea și Florin Anghel în cote de câte 40% și în cotă de 20% pentru Andreea Cosma. În plus, instanța a menținut sechestrul pe bunurile inculpaților. Cei trei inculpați trebuie să plătească cheltuieli judiciare de câte 12.650 lei.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În decembrie 2015, DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma, la data faptei notar public, pentru complicitate la abuz în serviciu.