ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni să păstreze ca probe la dosar interceptări realizate cu ajutorul SRI, hotărârea putând fi invocată de procurori și în alte dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată, potrivit Agerpres.

Pe 15 decembrie 2015, doi inculpati intr-un dosar, Claudia Ciobănică și Veronica Slăvilă, au invocat la Curtea de Apel București mai multe excepții privind legalitatea actelor și probelor strânse în faza de urmărire penală. Dosarul se judecă pe fond la Curtea de Apel București, iar printre inculpați se află și Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraților Cămătaru.

Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde avocații au cerut și eliminarea interceptărilor realizate de SRI, invocând decizia recentă a Curții Constituționale.

Judecătorii de la instanța supremă au respins contestația și au hotărât ca interceptările realizate de ofițerii SRI să rămână ca probe la dosar.

Pe 16 februarie, Curtea Constituțională a decis că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de 'alte organe specializate ale statului' decât organele de cercetare penală este neconstituțională.