Închis pentru crime împotriva umanității, celebrul torționar din temnițele comuniste, Alexandru Vișinescu, se vrea în libertate. După ce  Curtea de Apel București i-a respins o cerere de întrerupere a executării pedepsei,
Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să dezbată joi contestația depusă de torționarul Alexandru Vișinescu împotriva acestei decizii. 

Laboratorul ImunoMedica


Curtea de Apel București a respins pe 1 martie cererea de întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, formulată de Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, care execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității, scrie Agerpres.

Hotărârea instanței a venit după ce INML a recomandat, ulterior efectuării unei expertize medico-legale, ca Vișinescu să rămână internat pe toată durata detenției. Acesta se află în prezent la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Avocații lui Vișinescu susțin că acesta suferă de mai multe afecțiuni, printre care una neuronal-degenerativă.

Anul trecut, în februarie, Alexandru Vișinescu a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici. Procurorii susțin că, în perioada 1956 - 1963, Alexandru Vișinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a săvârșit acțiuni și inacțiuni sistematice, care au avut ca rezultat persecutarea colectivității reprezentate de deținuții politici încarcerați, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora pe motive de ordin politic.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.