ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Instanța supremă i-a desemnat pe cei 7 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru referendumul din 6-7 octombrie pentru revizuirea Constituției.

În urma tragerii la sorți efectuate de președintele Instanței supreme, Cristina Tarcea, au fost desemnați cei șapte judecători membri ai BEC: Lavinia Dascălu (Secția I civilă), Rodica Zaharia și Cosmin Horia Mihăianu (Secția II civilă), Marius Ionel Ionescu și Mona Magdalena Baciu (Secția de contencios), Oana Burnel și Ionuț Mihai Matei (Secția penală).

Ionuț Matei a făcut parte din completele care i-au condamnat, printre alții, pe Adrian Năstase, Elena Udrea, Alina Bica și Adrian Severin.

Cei șapte șapte judecători urmează să aleagă din rândul lor, prin vot secret, președintele și vicepreședintele BEC.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, a fost adoptată pe 11 septembrie de Senat.

Ordonanța de Urgență privind organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție a fost adoptată marți în ședința de Guvern, costul total al organizării ridicându-se la aproape 164 de milioane de lei. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, referendumul urmând să aibă loc pe parcursul a două zile, în 6 și 7 octombrie.