ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bebeluș născut prematur acasă și declarat ulterior ca fiind născut mort s-a dovedit, câteva ore mai târziu, a fi viu, când directorul unei firme de pompe funebre care trebuia să-l pregătească pentru înmormântare a descoperit că inima micuțului bătea, informează LiveAction, citând publicația Mirror.

O tânără de 18 ani din Brazilia a mers la spital pe 27 decembrie, acuzând dureri puternice de burtă. Nu știa că era însărcinată în luna a cincea, iar medicii nu au verificat dacă era însărcinată. Aceștia au trimis-o acasă, iar ea s-a întors pentru a doua oară, din cauza durerilor puternice și persistente.
 
Medicii au trimis-o din nou acasă, unde a dat naștere unui copil, fără asistență medicală. Ea a dus copilul la spital, unde medicii au declarat că pruncul de 1 kg s-ar fi născut mort.
 
Pe certificatul de deces al bebelușului scrie că acesta s-a născut mort (Foto: Newsflash)
 
Personalul spitalului a chemat o firmă de pompe funebre pentru a lua corpul bebelușului și a-l pregăti de înmormântare. Directorul acesteia a luat copilul de la spital la ora 3 dimineața, pe 28 decembrie, dar, câteva ore mai târziu, a observat că acesta suspină. La o examinare mai atentă, a realizat că inima bebelușului bătea.
 
Directorul firmei de pompe funebre s-a întors imediat la spital cu bebelușul, iar copilul prematur a fost internat în secția de terapie intensivă neonatală. Atât el, cât și familia au făcut plângere la poliție, iar o anchetă este în curs de desfășurare. Nu este clar care este starea bebelușului în acest moment.
 
Nu este prima dată când un copil prematur a fost declarat mort, constatându-se ulterior că este viu. În octombrie 2020, un bebeluș din Mexic născut prematur la 23 de săptămâni a fost declarat mort și a fost dus la morgă. Aproximativ șase ore mai târziu, acesta a fost găsit plângând și mișcându-se în frigiderul morgii. Din păcate, bebelușul Jesús Sebastian a murit patru zile mai târziu.
 
În 2012, o fetiță din Argentina care s-a născut prematur la 26 de săptămâni a fost declarată ca fiind născută moartă, dar, când părinților ei li s-a spus că o pot vedea la morgă, aceștia au descoperit că era în viață - la 12 ore după naștere. Ei au numit-o Tiny Luz Milagros, sau „Lumina minunată”. Din păcate, fetița a făcut septicemie și a dezvoltat probleme neurologice după ce a stat la morgă, iar la scurt timp după ce a împlinit un an a murit, suferind de „insuficiență multiorganică și coagulare intravasculară diseminată, ceea ce a dus apoi la șoc”, a explicat Leonardo Caruana, secretarul local al Sănătății. Cu toate acestea, ea a trăit suficient de mult cât să aibă, cel mai probabil, șansa de a fi botezată.
 
Deși multe spitale și mulți medici refuză să acorde îngrijiri copiilor născuți prematur înainte de o vârstă gestațională prestabilită - de exemplu, 24 de săptămâni, în unele spitale din SUA - există copii născuți la doar 21 de săptămâni care au supraviețuit și s-au dezvoltat normal, după ce au primit îngrijiri medicale corespunzătoare.